Перший президент України Леонід Кравчук звернувся з листом до нинішнього Прем’єр-міністра Віктора Януковича. У ньому, зокрема, сказано:

«Ми на власні очі бачили, як на НСК «Олімпійський» в Києві під час фінального матчу Кубка України спецпідрозділи міліції чинили розправу над уболівальниками, серед яких були підлітки, дівчатка. Така жорстокість нічим не мотивована.

На жаль, 27 травня вся Європа побачила, які стандарти панують сьогодні на стадіоні, де має пройти фінальний матч Євро—2012. Престижу України, як господарки Євро-2012, завдано серйозного удару. Це стало можливо через безвідповідальні дії міліцейських підрозділів, які своїми діями порушили одразу кілька законів, побивши беззахисних людей на трибунах стадіону.

Життя показало, що заклики до міліції поводитися цивілізовано у ставленні до футбольних уболівальників не дають результату. І не дадуть доти, доки винуватці жорстоких розправ на трибунах не будуть покарані.

Вихід один — усі посадові особи, причетні до побиття людей 27 травня на фіналі Кубка України, мають понести відповідальність згідно з законом. Це стосується і безпосередніх виконавців насильницьких дій, і тих, хто дав їм злочинний наказ. Про вжиті проти посадових осіб міліції санкції мають дізнатися не тільки в Україні, а й за її межами. Щоб довіру й повагу до футбольної України було якнайшвидше відновлено...»