Відкриті ігри команд КВН організував донецький корпункт газети «Голос України». На сцені міського палацу культури змагалися команди «Екстремальний стиль» зі Жданівки, «Діти понеділка» з Докучаєвська та «Елефант» з обласного центру. До речі, якщо перші два учасники вже мали досвід гри у КВН, то для донецької збірної, яку представляли слухачі школи журналістського мистецтва, це був дебют на великій сцені. «Здоров`я молоді та засоби масової інформації» — така тема змагань. Як і в телевізійному КВН, командам було запропоновано три конкурси: привітання під назвою «Передовиця», музичне завдання «Весняний бум» та домашнє завдання «Журналіст у гарячих точках».

За підсумками трьох конкурсів перемогли донеччани. До речі, саме вони виявилися єдиними, хто ризикнув включити до програми елементи політичної сатири. Вийшло актуально і смішно: в житті завжди є місце не лише подвигові, а й гумору. Враженнями від КВН діляться слухачі школи журналістського мистецтва.

«Елефант» подає голос

«Отже, з чого все починалося? На черговому занятті школи журналістського мистецтва за круглим столом у читальному залі Донецької обласної бібліотеки для юнацтва ми дізналися про нову ідею — провести відкритий конкурс команд КВН на тему «Здоров’я молоді та засоби масової інформації». Гра мала проходити в рамках акції газети «Голос України». Донецький корпункт газети активно підтримує нашу школу. А керівник школи, голова обласної громадської організації «Асоціація «Інфокультура» Ірина Ольшанська завжди вигадує щось нове і намагається згуртувати молодь.

Олександра СавЧенко».

«Ми прийшли на ринок і попросили продати... череп»

«Я була певна, що наша команда виграє, бо бачила, як посилено готувалися товариші, мабуть, і вві сні повторюючи слова. Репетиції проходили разом із нашими дорослими веселими помічниками, працівниками бібліотеки для юнацтва Тетяною Чекіною, Інгою Косміною та Ольгою Козенко. З усмішкою пригадую робочі будні підготовки. Чого вартий лише пошук реквізиту! Наприклад, незабутні враження залишилися після походу на ринок у пошуках... черепа. Так-так, черепа! Уявіть собі: щоб знайти дешевий, але правдоподібний муляж, довелося оббігати все місто. І ось під час цієї марафонської біганини забрели на Критий ринок, де хлопців спрямували до звичайної на перший погляд ятки. Але коли ввійшли досередини, перед ними постав повний асортимент реперських штучок, які наводять жах на звичайних людей.

Наступного року в нас нові плани. Запрошую всіх, хто зацікавився веселим конкурсом, до нашої школи-студії.

Ілона Розенбаум».

«Скажу без перебільшення: супер! Справді, команди продемонстрували вищий клас. Навіть важко сказати, хто був кращий. Але журі зробило свій вибір на користь донеччан. Особисто мені сподобалося, як дотепно зобразив нашого Президента Віктора Ющенка член команди Максим Палій. За цю роль він навіть отримав приз глядацьких симпатій. Вважаю, дуже правильно вчинили організатори: всі три команди отримали чудові призи — вироби з кераміки й металу. А всі учасники нашої команди стали передплатниками газети «Голос України».

Андрій РибІн, 12 років».

Приємно відзначити, що підтримати свої команди приїхали міський голова Жданівки Сергій Литвинов та заступник міського голови Докучаєвська Олександр Баранник. Ми вдячні нашим партнерам — Людмилі Валентиновій («Союз кераміків», м. Слов’янськ) та майстру кованих виробів Віктору Михальову і його учням за надані призи для учасників. Концертна програма була підготовлена директором громадської організації «Шансоньє» Сергієм Мальченком. Ігри КВН відбулися за підтримки управління культури і туризму Донецької обласної державної адміністрації, обласної бібліотеки для юнацтва, обласного навчально-методичного центру культури, Регіонального фонду підтримки підприємництва по Донецькій області. Окрема подяка — міському голові Красного Лиману Леоніду Перебийносу, який допоміг в організації свята і висловив сподівання, що наступна гра відбудеться в його місті. Тож чекайте на нові зустрічі!

Фото автора.