Нещодавно народний депутат України від БЮТ Олег Ляшко звернувся з листом до Прем’єр-міністра України Віктора Януковича, в якому, зокрема, йшлося: «Міністерство оборони України підготувало проект постанови Кабінету Міністрів «Про передачу цілісного майнового комплексу військового лазарету в смт Гончарівське», що дасть змогу створити на базі лазарету дільничну лікарню та пункт швидкої медичної допомоги для обслуговування мешканців селища та довколишніх сіл. Проте Міністерство фінансів та Фонд державного майна України відмовляються погодити вказаний проект урядової постанови, посилаючись на розпорядження Кабміну від 22.09.2006 року № 491-р, яким зупинено передачу військового майна із сфери управління Міністерства оборони до формування Державного департаменту надлишкового майна та земель».

У депутатському зверненні далі зазначається, що затримка з вирішенням питання подальшої долі майнового комплексу військового лазарету може призвести до того, що майже 4 тисячі мешканців селища, а це переважно військові, їхні родини та військові пенсіонери, залишаться без належного медичного обслуговування, оскільки найближчий медичний заклад розташований за 40 кілометрів. Щоб уникнути негативних соціальних наслідків, Олег Ляшко просив Прем’єр-міністра особисто втрутитись у ситуацію.

Голос народного депутата не лишився непочутим. На зверненні Олега Ляшка читаємо таку резолюцію міністра фінансів України Миколи Азарова: «Міноборони, Мінекономіки, Мінфін, Фонд державного майна, Держкомстат, прошу забезпечити внесення в установленому порядку на розгляд уряду проекту відповідного рішення». Є вже й проект, підписаний міністром оборони, про передачу військового лазарету в Гончарівському з державної у власність селищної громади. Отже, завдяки втручанню народного депутата люди без належної медичної допомоги не залишаться.