У Колонній залі Національної філармонії України відбувся черговий концерт із циклу «Педагог і його учні». Він був присвячений творчості народного артиста України, професора Національної музичної академії імені П. Чайковського Георгія Агратіна (на знімку). Як зазначалося в анотації до програми концерту, в репертуарі Георгія Івановича велика кількість творів усіх жанрів і стилів. Він один із найвизначніших виконавців на цимбалах не тільки в Україні, а й на теренах Європи. Г. Агратін майстерно володіє також грою на сопілці, свирілі, зозульці, телинці та багатьох інших народних інструментах.

Серед його вихованців — заслужені артисти України Віктор Мацко і Володимир Овчарчин, лауреати міжнародних конкурсів Василь Паланюк, Мирослав Назарук, Максим Попічук, Андрій Войчук, Володимир Польовчик та ін. Г. Агратін — автор програми «Цимбали» для музичних вузів, має численні фондові записи на Українському радіо і телебаченні, на платівках і компакт-дисках, п’ять із яких записано у Польщі з органістом Робертом Грудзенем. Його концерти з успіхом проходили у країнах Європи і Азії, у США і Канаді.

Витонечно й чудесно звучали цимбали на концерті у складі Національного оркестру народних інструментів України під орудою художнього керівника і головного диригента Віктора Гуцала. А в нагороду Георгій Агратін і його учні отримували вдячні оплески глядачів.

Фото Анатолія СЕЛЕНТІЯ.