У Верховній Раді відбулося засідання «круглого столу» з участю членів спеціальної делегації Європейського парламенту. У заході взяли участь представники депутатських фракцій та української частини Комітету з парламентського співробітництва між Україною та Європейським союзом, а також делегація Європейського парламенту на чолі з Адріаном Северіном, повідомляє інформуправління Верховної Ради.

Основними питаннями обговорення на «круглому столі» стали оцінка політичної ситуації в Україні та співпраця України з Європейським парламентом, вступ України до СОТ, майбутнє Європейської політики сусідства тощо. Голова делегації Європарламенту Адріан Северін, зокрема, висловив занепокоєння з приводу того, що «остання політична домовленість в Україні не зможе по-справжньому спрацювати», та закликав «усіх учасників процесу докласти всіх зусиль, щоб запобігти незаконному розвитку подій».

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції (фракція СПУ) Іван Бокий, привітавши членів делегації Європарламенту, наголосив: «Головне, щоб нинішні події не переросли в силове зіткнення сторін». Голова підкомітету з питань євроінтеграції та євроатлантичного співробітництва Комітету Верховної Ради у закордонних справах Григорій Немиря (фракція БЮТ) висловив впевненість, що Україна спроможна самостійно розв’язати свої власні політичні проблеми, але прислухається до думки європейської спільноти.

Голова української частини Комітету парламентського співробітництва Україна—ЄС, голова підкомітету із зв’язків з парламентськими комітетами у європейських справах Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Володимир Вечерко (фракція Партії регіонів) зазначив, що навіть у стані складної політичної ситуації в країні необхідно наполегливо продовжувати роботу з підготовки до підписання нового базового Договору між Україною та ЄС, а «європейською інтеграцією потрібно займатися кожні 24 години».

Голова Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції, заступник голови української частини Комітету парламентського співробітництва Україна—ЄС Наталія Прокопович (фракція Блоку «Наша Україна») наголосила на тому, що ті два місяці, коли опозиція не відвідувала пленарні засідання, її представники «працювали з ранку до вечора як народні депутати та вели просвітницьку роботу з питань євроінтеграції не тільки в Україні, а й за її межами».