Інформацію про начебто отруєння міністра внутрішніх справ Василя Цушка, котрий нині перебуває у госпіталі МВС із діагнозом ішемічна хвороба серця та інфаркт міокарда, наразі не підтверджують у МВС.

Як повідомив «Голосу України» начальник департаменту із зв’язків із громадськістю МВС Костянтин Стогній, ніч із 30 на 31 травня минула для Василя Цушка спокійно. І зараз основне завдання для лікарів — «повернути до здоров’я та активного життя міністра і просто людину». Друге завдання — встановити, наскільки відповідають дійсності чутки стосовно начебто отруєння міністра. «Фактами є дві речі — що зараз у міністра інфаркт, а за тиждень до цього він біг крос і почувався впевненою і здоровою людиною, — сказав К. Стогній. —

Про начебто отруєння міністра внутрішніх справ Василя Цушка заявила 30 травня в ефірі одного з телеканалів адвокат Тетяна Монтян. «Він знає, хто його отруїв і чому, і я озвучу цю версію, якщо він не виживе, — сказала адвокат. — Він був напівмертвй у понеділок. Я його бачила власними очима». Проте в МВС цю інформацію наразі розцінюють на рівні чуток.

Коли верстався номер, у департаменті зв’язків із громадськістю МВС повідомили, що стан здоров’я міністра внутрішніх справ Василя Цушка залишається тяжким, і лікарі рекомендують йому операцію з шунтування артерій. Кардіохірурги цивільних медичних установ, до яких звернулася родина В. Цушка, запропонували перевезти міністра на лікування за кордоном.