Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності заслухав інформацію Міністерства внутрішніх справ України з приводу подій, які мали місце 27 травня 2007 року на НСК «Олімпійський» під час футбольного матчу між командами «Динамо» (Київ) та «Шахтар» (Донецьк).

Як повідомляє Інформуправління Верховної Ради, народні депутати обговорили подробиці тих подій та заслухали пояснення заступника міністра внутрішніх справ з приводу даної ситуації. Після тривалої дискусії члени комітету прийняли рішення звернутися до Генеральної прокуратури України з проханням дати правову оцінку подіям, які сталися 27 травня на НСК «Олімпійський» в місті Києві. Також комітет рекомендує міністру внутрішніх справ провести розслідування з метою притягти до належної відповідальності осіб, які винні у цих подіях. Комітет Верховної Ради прийняв рішення визнати дії співробітників органів внутрішніх справ під час подій, які сталися 27 травня 2007 року на НСК «Олімпійський» під час футбольного матчу, такими, що є неадекватними існуючій загрозі громадському порядку.

Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує парламенту ухвалити в другому читанні проект закону про внесення змін до статті 13 Закону «Про державну службу». Пропонується змінити порядок декларування своїх доходів державними службовцями та розповсюдити обов’язок заповнення всіх розділів декларації про доходи на всі категорії державних службовців. За цим законопроектом, особа, яка претендує на зайняття посади державного службовця, подає за місцем майбутнього проходження служби відомості стосовно себе і членів своєї сім’ї про доходи та зобов’язання фінансового характеру, в тому числі й за кордоном, а також про належні їм нерухоме майно та цінне нерухоме майно, вклади у банках та інших фінансових установах, цінні папери.