Печерський райсуд заборонив БЮТ обнуляти виборчий список

Печерський районний суд Києва скасував постанову Центральної виборчої комісії, яким було обнулено виборчий список Блоку Юлії Тимошенко на виборах 26 березня 2006 року. Цю інформацію агентству «Інтерфакс-Україна» підтвердив заступник керівника юридичного департаменту БЮТ Володимир Пилипенко. Водночас В. Пилипенко наголосив, що ця постанова не набрала чинності й не тягне жодних наслідків. Він також зазначив, що БЮТ має намір у четвер, 31 травня, подати апеляцію на рішення Печерського районного суду про скасування рішення ЦВК стосовно обнулення виборчого списку БЮТ.

В. Пилипенко повідомив, що позов подав один із кандидатів від БЮТ, який був у непрохідній частині списку.

За повідомленням газети «Коммерсант Украина», рішення з’їзду БЮТ оспорив депутат Черкаської облради, член партії «Батьківщина» Олександр Вєтров (№ 272 у списку кандидатів у народні депутати на виборах 26 березня 2006 року). Подачу свого позову кандидат у народні депутати пояснив тим, що постанова ЦВК «зачіпає його інтереси і порушує його законні права».

Зміни до указу Президента

Президент України Віктор Ющенко своїм указом вніс зміни до статті 1 Указу Президента України від 29 травня 2007 року № 476 «Про зупинення дії статті 2 Указу Президента України від 26 квітня 2007 року № 355», замінивши слова і цифри «на 29 і 30 травня 2007 року» словами і цифрами «на 29, 30 і 31 травня 2007 року». Цей указ набирає чинності з дня його офіційного оприлюднення. Внесення змін до указу від 29 травня продиктоване тим, що Верховній Раді не вистачило двох днів для ухвалення пакета законопроектів, необхідних для проведення дострокових виборів.

Відповідно до частини першої статті 97 Закону України «Про вибори народних депутатів України», постанов Центральної виборчої комісії від 30 травня 2007 року № 37 «Про визнання обраним народним депутатом України Костинюка Б. І.» та № 38 «Про визнання обраним народним депутатом України Шкіри І. Р.» Центральна виборча комісія офіційно оприлюднює відомості про обраних народних депутатів України в багатомандатному загальнодержавному виборчому окрузі 26 березня 2006 року.

Костинюк Богдан Іванович, 1958 року народження, освіта вища, тимчасово не працює (народний депутат України 4-го скликання), проживає в місті Івано-Франківську, член Народного руху України, включений до виборчого списку Блоку «Наша Україна» під № 88.

Шкіра Ігор Романович, 1965 року народження, освіта вища, приватний підприємець, проживає в місті Чернівцях, член Партії регіонів, включений до виборчого списку Партії регіонів під № 211.