Лідер партії промисловців і підприємців України, міністр економіки Анатолій Кінах заявляє, що процедура обнулення списку блоку «Наша Україна» може бути проведена тільки відповідно до законодавства і договору про створення блоку, повідомляє «Інтерфакс-Україна». «Якщо потрібно прийняти рішення на з’їзді блоку, то повинні бути виконані всі процедури відповідно до законодавства і договору про створення блоку», — сказав він журналістам у середу в Києві.

А. Кінах вважає, що рішення блоку «Наша Україна» обнулити виборчий список без згоди ПППУ «грубо порушує відповідні процедури».

«Я сподіваюся, що Апеляційний суд ухвалить рішення. Головне, щоб це було без тиску, щоб рішення було згідно з вимогами законодавства. Суд прийме рішення, і ми будемо йому підкорятися», — сказав лідер ПППУ.

Також А. Кінах зазначив, що формат участі його політичної сили в позачергових парламентських виборах визначатиметься на з’їзді і на засіданнях керівних органів партії. Він додав, що ПППУ об’єднуватиме зусилля з тими партіями, що мають схожі політичні принципи і пріоритети. Як повідомлялося раніше, блоки Юлії Тимошенко і «Наша Україна» на міжпартійних з’їздах прийняли рішення про обнулення своїх партійних списків з виборів 26 березня 2006 року. ЦВК задовольнив звернення БЮТ і обнулив його список. Однак блокові «Наша Україна» відмовив у цьому, оскільки на рішенні міжпартійного з’їзду були відсутні підпис керівника Партії промисловців і підприємців України, а також печатка цієї партії.