Під стінами та у приміщенні Генеральної прокуратури вчора було знову спекотно від пристрастей. На всіх під’їзних шляхах до ГПУ з самого ранку — пікети прихильників коаліції (на знімку) з метою не допустити до будівлі тимчасово виконуючого обов’язки Генпрокурора Віктора Шемчука, призначеного президентським указом.

До Генпрокуратури приїхав Голова Верховної Ради України Олександр Мороз. Перед входом до ГПУ він заявив журналістам: «Президентська сторона порушила основні домовленості щодо невтручання в роботу правоохоронних органів». І наголосив, що домовленості щодо невтручання у діяльність правоохоронних органів були одними з основних.

* * *

Постанова Солом’янського районного суду Києва про визнання незаконним та скасування указу, який звільняє Святослава Піскуна з посади Генерального прокурора, не набрала чинності. Про це заявив заступник глави секретаріату Президента Ігор Пукшин.

Водночас представники Партії регіонів заявили про готовність відкликати підпис свого лідера під спільною заявою Віктора Ющенка, Віктора Януковича та Олександра Мороза. Погрози фактичного розірвання «угоди трьох» мотивують практикою втручання секретаріату Президента у діяльність судів і тим, що команда Віктора Ющенка продовжує наполягати на легітимності указів Президента, повідомляє УНІАН.