У Центральному музеї Збройних сил України відкрито фотовиставку «Миротворці України. Ліберія—Косово-2007 рік» кореспондента газети «Голос України» Олександра Клименка.

Наш колега з 1994 року об’їздив усі «гарячі точки», у яких несуть службу українські миротворці. Спогадів стільки, що вистачило б кілька книг написати, але Сашко — людина небагатослівна. Всі емоції і враження — в його роботах, яких набралося вже не на один фотоальбом. Однак нинішніх знімків у кольорових виданнях ви не знайдете. Їх зроблено у квітні та травні цього року. «Я схиляю голову перед цими людьми, які демонструють усьому світу свій професіоналізм і кращі людські якості. Завдяки нашим миротворцям український прапор, незважаючи на все те, що відбувається всередині нашої країни, є символом стабільності та відповідальності для мирного населення «гарячих точок», — сказав Олександр Клименко, розповідаючи про героїв своїх робіт.

За 15 років у міжнародних миротворчих операціях взяли участь близько 30 тисяч військовослужбовців Збройних сил України. Залучено майже 3 тисячі одиниць різної техніки. Сьогодні попит на «блакитні каски» високий як ніколи. Для ЗСУ участь у миротворчих операціях — один з пріоритетних напрямів.

На знімку: Олександр Клименко знайомить з експозицією віце-прем’єра уряду Олександра Кузьмука.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.