Уряд передбачив кошти для дострокових виборів

Учора засідання уряду відбулося під головуванням першого віце-прем’єр-міністра, міністра фінансів Миколи Азарова. Кабінет Міністрів схвалив проект закону про внесення змін до державного бюджету 2007 року про виділення коштів на фінансування позачергових парламентських виборів. Його буде передано до Верховної Ради у встановленому порядку. Про це повідомив міністр економіки Анатолій Кінах. За його словами, «йдеться про фінансування за рахунок вільних залишків на казначейському рахунку держбюджету, а сума обраховуватиметься з погляду технології (виборчої) кампанії, якщо вона буде».

Не витримує серце міністра

У міністра внутрішніх справ Василя Цушка стався інфаркт. Про це заявив начальник департаменту зв’язків з громадськістю МВС Костянтин Стогній. Раніше повідомлялося, що міністр перебуває на диспанcерізації, як і інші керівники МВС. Зараз Василь Цушко знаходиться в госпіталі МВС. Спілкуватися з ним заборонили лікарі. Зв’язатися з міністром можна в телефонному режимі, в крайніх випадках і з дозволу медперсоналу, інформує УНІАН.

Мінування парламенту виявилося пліткою

На початку другої охорона Верховної Ради, нічого не пояснюючи, попросила журналістів залишити будинок парламенту на Грушевського, 5.

Як повідомив народний депутат Юрій Болдирєв, хтось зателефонував і сказав, що будинок парламенту заміновано. Через декілька хвилин біля Верховної Ради вже стояла машина вибухотехнічної служби. Фахівці якої, в тому числі й кінологи, обстежили приміщення. І, певно, нічого не знайшли, оскільки близько пів на другу представникам мас-медіа дозволили зайти до парламенту. Інцидент охоронці Верховної Ради не коментували. Щоправда, один із працівників міліції, що пильнував територію біля парламенту, поділився: «Дзвінок про замінування надійшов на «02» о 12.55. А о 12.56 охорона отримала розпорядження вивести всіх із приміщення».

* * *

Як повідомив «Голосу України» керівник центру громадських зв’язків ГУ МВС України в місті Києві Володимир Поліщук, о 12.30 по лінії «02» від невідомого надійшло повідомлення про замінування будинку Верховної Ради. До місця події виїхали криміналістично-експертні служби, вибухотехніки та кінологічна служба. Коли охорона парламенту попросила всіх, хто перебував у будинку, залишити приміщення, народні депутати відмовилися виходити з сесійної зали й зосталися на своїх місцях.

Інформація про замінування не підтвердилася. Доступ до будинку Верховної Ради по вулиці Грушевського, 5, частково відновили.

Столична міліція шукає автора анонімної інформації про «замінування».