Президент Віктор Ющенко видав указ про визнання таким, що втратив чинність, указу від 26 квітня 2007 року № 357 «Питання С. Піскуна».

Опісля політичний конфлікт розпалився з новою силою. Під стінами Генпрокуратури відбулася сутичка між працівниками спецпідрозділу МВС «Беркут» та невідомими людьми у чорному камуфляжі, котрі намагалися пройти до будівлі ГП, але їх так і не вдалося ідентифікувати: Служба безпеки України спростувала інформацію про те, що начебто то були співробітники спецпідрозділу СБУ «Альфа». А під кабінетом Генпрокурора — сутичка з участю народних депутатів-коаліціянтів, котрі «охороняли» С. Піскуна, та працівниками державної охорони і начальником Управління державної охорони Валерієм Гелетеєм.

Віктор Ющенко на прес-конференції наголосив, що винні у появі «Беркута» в Генпрокуратурі мають нести відповідальність і доручив керівникам силових структур — ГПУ та СБУ — розібратись у цій ситуації. «Вихід із нинішнього стану є один — це політичні домовленості, — сказав глава держави. — Люди зі зброєю не допоможуть вирішити цей конфлікт, навпаки, їх штучне втягнення у конфлікт віддаляє процес політичного врегулювання конфлікту. Маніпулювання роботою Генпрокуратури віддаляє процес врегулювання цього питання». Глава держави також назвав неприйнятною вимогу коаліції стосовно проведення дострокових виборів лише після внесення до Конституції зміни про право парламенту на саморозпуск.

Прем’єр-міністр України Віктор Янукович відреагував на нову хвилю політичного протистояння телезверненням, у якому заявив про «вибірковість застосування Президентом України Віктором Ющенком закону» і про «небезпечність необізнаності глави держави в ситуації, яка відбувається». Він назвав усунення Генпрокурора від виконання обов’язків провокацією, яка може призвести до надзвичайних подій, котрих не можна допустити.

У ніч на 25 травня Президент України Віктор Ющенко провів термінову нараду з керівниками силових структур та правоохоронних органів. Деталі цієї зустрічі не розголошували. Проте призначений указом Президента від 24 травня «Про тимчасове виконання обов’язків Генерального прокурора України» (№ 470) в. о. Генпрокурора Віктор Шемчук повідомив в інтерв’ю журналістам, що СБУ порушила кримінальну справу проти міністра внутрішніх справ Василя Цушка за перевищення службових повноважень під час подій у приміщенні Генпрокуратури.