Учора біля Генеральної прокуратури України зібралися прихильники коаліції й опозиції. Люди з помаранчевими, біло-синіми та червоними прапорами зійшлися в Києві на вулиці Різницькій та Гусовського.

У той само час депутати Партії регіонів перебували в приміщенні Генпрокуратури, яку Святослав Піскун покинув, щоб взяти участь у роботі Вищої ради юстиції.

— Я сьогодні стою тут для того, щоб дотримувалася конституційність у всьому, — сказав Олександр Баранівський. — А те, що Піскуна звільнили неконституційно, всі добре знають, бо для того, щоб звільнити Генерального прокурора, потрібно погодження Верховної Ради. Належного подання Президент не зробив.

А тим часом пікетувальники вигукували гасла: «Нам не треба Піскунів!» та «Україна любить мир, Янукович наш кумир!», змагалися в дотепах, написаних на транспарантах, чи просто афішували символіку партії, яку підтримують, мирно прохолоджуючись у тіні. Клопіт мали лише мешканці прилеглих до Генпрокуратури будинків. Своє незадоволення громадським неспокоєм вони демонстрували, жбурляючи в пікетувальників зі своїх вікон різні предмети.

Близько другої години Святослав Піскун повернувся в Гепрокуратуру. Він повідомив, що Вища рада юстиції визнала указ про його звільнення незаконним. Прихильники коаліції привітали його вигуками «Піскун прокурор!».

Потім до приміщення Генеральної прокуратури зайшов Микола Мельниченко, але через півгодини залишив його.

— Мені моя охорона забороняє перебувати в приміщенні прокуратури, — пояснив він. — Я вважаю, що зараз буде розвиватися силовий сценарій.

За словами народного депутата Григорія Cмітюха, штурм Генпрокуратури намічається на сьогодні з 4 до 7 години ранку. Джерело інформації, яке він не захотів назвати, повідомляє, що у штурмі будуть задіяні група «Альфа» та внутрішні війська. Тому народні обранці від Партії регіонів залишатимуться в приміщенні прокуратури до ранку.