Критична ситуація, пов’язана зі станом посівів зернових, що склалася в південних районах Одеської області, стала головною темою виїзного семінару керівників АПК області. Він відбувся в агропідприємстві «Баннівка» Болградського району. Посіви зернових там у жахливому стані — від спеки колосові пожовкли. Є поля, де вже можна поставити діагноз — врожаю не буде. Якщо протягом тижня не пройде дощ, то на межі знищення опиняться і просапні культури — кукурудза, соняшник. Така само картина спостерігається і в інших господарствах Болградського району.

— Болградський, Кілійський, Ренійський, Ізмаїльський, Татарбунарський райони опинилися в зоні посухи, — розповів начальник головного управління агропромислового розвитку і продовольства обласної держадміністрації Анатолій Новаковський. — У незадовільному стані перебувають 23 відсотки озимих і 13 відсотків ярих культур.

Найближчим часом облдержадміністрація збирається звернутися до Кабінету Міністрів по допомогу, необхідну для ліквідації наслідків посухи. Підрахували, що сума майбутніх збитків в області — орієнтовно майже 250 мільйонів гривень.

Спекотне сонце загрожує і курортникам. У місті та його околицях відпочивають близько 700 тисяч осіб, що приїхали з країн близького і далекого зарубіжжя. Медики готові до того, щоб надавати екстрену допомогу постраждалим від сонячних ударів, повідомляє наш власний кореспондент В’ячеслав ВОРОНКОВ.