Учора Голова Верховної Ради України Олександр Мороз перервав свій триденний візит до Словацької Республіки. Глава парламенту планував узяти участь у конференції глав парламентів країн-членів ЄС.

Олександр Мороз сподівається, що завтра приїде до Словаччини і виступить із доповіддю в рамках обговорення теми «Україна — східний сусід Європейського союзу». Крім того, у планах Голови Верховної Ради і низка двосторонніх зустрічей з керівниками парламентів — з Головою Національної Ради Словацької Республіки Паволом Пашкою, з главою парламенту Чеської Республіки Милославом Влчеком, з Головою Національних Зборів Угорської Республіки Каталін Сілі. Також відбудеться зустріч Голови Верховної Ради України з Прем’єр-міністром Словацької Республіки Робертом Фіцо.

Олександр Мороз планує у суботу взяти участь і в засіданні «HN»-клубу на тему «Україна — східний сусід ЄС», разом з Головою Національної Ради Словацької Республіки виступить у прямому ефірі Словацького телебачення та дасть інтерв`ю словацькій щоденній газеті «Правда».