Футбол. Ліга чемпіонів. Фінальний матч. 23 травня.

«Мілан» (Італія) — «Ліверпуль» (Англія). 2:1. Афіни (Греція). Стадіон «Спірос Луїс». Арбітр — Герберт Фандель (Німеччина).

Голи: Індзагі, 45, 82, Кюйт, 89.

«Мілан»: Діда, Оддо, Янкуловський (Каладзе, 80), Мальдіні, Неста, Амброзіні, Гаттузо, Пірло, Кака, Зеєдорф (Фаваллі, 90+1), Індзагі (Джилардіно, 88). Тренер — Карло Анчелотті.

Ліверпуль: Рейна, Фіннан (Арбелоа, 87), Аггер, Каррагер, Зенден (Кьюелл, 59), Пеннант, Хаві Алонсо, Маскерано (Крауч, 78), Ріісе, Джеррард, Кюйт. Тренер — Рафаель Бенітес.

Влучні удари Філіппо Індзагі по одному в кожному таймі дали змогу «Мілану» помститися «Ліверпулю» за поразку у Стамбулі два роки тому. Італійська команда виграла Кубок європейських чемпіонів усьоме у своїй історії.

До речі, Індзагі фінал 2005 року провів у запасі. Тоді «Ліверпуль», поступаючись у першому таймі (0:3), відігрався і здобув підсумкову перемогу в серії пенальті. Однак цього разу Філіппо повністю виправдав довіру тренера. Небожителі афінського олімпу були прихильні до 33-річного нападника. Першого разу, після того, як штрафний виконав Андреа Пірло, м’яч, влучивши в Індзагі, влетів у ворота. Після перерви взяття воріт відбулося після передачі Кака. Тоді Індзагі ефектно обіграв Пепе Рейну і позбавив англійців ілюзій на порятунок.

Андрій Шевченко міланцями був запрошений на матч як почесний гість. А тим часом з усіх боків дедалі голосніше чути про те, що українець у наступному сезоні може повернутися до «Мілана».