Я почав зацікавлено стежити за всіма діями Юлії Тимошенко, відколи на політично-державному небосхилі України зійшла її зірка. Набагато ближче познайомився з нею, коли став народним депутатом України ще четвертого скликання. А вже зовсім близько, як кажуть, на відстані простягнутої для привітання руки, — відтоді, як ось уже майже два з половиною роки є членом фракції БЮТ у нашому парламенті. Пам’ятаю слова, які вона сказала, звертаючись до представників прокучмівської більшості: «Піднімітеся з колін і станьте на бік правди!». І те, що я проголосував, щоб не запроваджували надзвичайного стану, щоб не пролилася народна кров, — то теж вплив її слів. Безмірно вдячний їй за це!

Я був приємно здивований тією атмосферою, яка панує у фракції. Скажу так: вона, та атмосфера, принципова, демократична. Всі питання нашої спільної парламентської і фракційної роботи, в тому числі й питання призначення голів парламентських комітетів, їхніх заступників вирішуються прямим голосуванням.

Я до депутатської роботи все своє свідоме життя пропрацював на виробництві і з власним часом ніколи не рахувався. Але працездатності нашого лідера дивуюся щодень. Коли вона очолювала Кабінет Міністрів, робочий день Юлії Володимирівни нерідко закінчувався далеко за північ. До речі, вона вміє надпродуктивно працювати не тільки сама, а й змушує, знаходить мотивацію, щоб ефективно працювали всі, хто її оточує. Я ніколи не чув, щоб вона в чомусь не дотримала слова, підвела когось.

Згадаємо результати її роботи на посту Прем’єр-міністра. Один, але дуже переконливий факт: за час її нетривалої діяльності бюджет України зріс майже удвічі. А якби їй дали попрацювати рік, два, п’ять!

Юлії Володимирівні вдалося створити прекрасну команду бютівців. Вони з честю і гідністю витримали утиски колишньої влади. Майже всім нам пропонувалися різні блага, щоб ми перейшли в інші політичні команди. Але ми вистояли. За винятком кількох чоловік. А вистояли ті, для кого головним є служіння народу України, хто вірить у перемогу на наступних виборах нашого блоку, хто впевнений, що Юлія Володимирівна обійме відповідну своїм величезним можливостям державну посаду.

Мене обурюють незаслужені нападки на нашу політичну силу, особисто Юлію Володимирівну деяких політичних супротивників, особливо — колишніх членів нашої команди. Скажу, для прикладу, про Бродського. Він пройшов до блоку перед самими виборами. Юлія Володимирівна довірила йому очолити фракцію у Київській міськраді. Але він, на жаль, не впорався з цим завданням, фракцію фактично розвалив, зіпсував особисті стосунки з усіма її членами, всі свої невдачі й образи переніс на Юлію Володимирівну. Замість того, щоб бути безмірно вдячним нашому лідеру, бо на її політичних плечах він успішно пройшов до Київміськради, взявся поливати брудом Юлію Володимирівну.

Принагідно хочу звернутися й до інших політиків, які піднімають справи ЄЕСУ десятирічної давності: всі суди щодо них Юлія Володимирівна виграла. І це ще за режиму Кучми. А тодішня влада вчепилася б за найменшу зачіпку, якби вона була, щоб нарешті поквитатися з непокірною правдивою опозиціонеркою. Влада і суди цього не змогли зробити. Не вдається очорнити її і нині політичним опонентам.

До речі, Бродський в одному з інтерв’ю сказав, що Юлія Володимирівна володіє гіпнозом. Так, Михайле Юрійовичу, вона і мене загіпнотизувала. Своєю відданістю нашій Україні, своїм прикладом, як треба служити народу. Своїм справедливим ставленням до кожного, хто поруч з нею працює, звертається до неї. Загіпнотизувала умінням тримати слово і умінням тримати несправедливі удари суперників.

А в повсякденні Юлія Володимирівна лагідна, добра, чуйна жінка. Має прекрасну українську душу. А ще — просто чарівна і красива.