Ми вже повідомляли про деякі рішення, ухвалені на спільному засіданні центральної ради ПФЛ і ради вищої ліги. Ось іще інформація, котра неодмінно зацікавить уболівальників.

Новий сезон в Україні розпочнеться 10 липня, коли в Одесі в матчі за Суперкубок, найімовірніше, зіграють київське «Динамо» і донецький «Шахтар». Черговий чемпіонат країни стартує 14 липня. До кінця нинішнього року відбудеться 18 турів, останній з яких призначено на 1 грудня. 8 і 9 грудня відбудуться матчі 1/4 фіналу Кубка України. Останній, 30-й, тур чемпіонату України учасники проведуть 18 травня 2008 року. Чотирма днями раніше пройде кубковий фінал.

Таке раннє закінчення сезону пов’язане з тим, що наступного літа у Швейцарії та Австрії відбудеться фінальна частина чемпіонату Європи. Цікаво, що в наступному чемпіонаті України по телебаченню транслюватимуть уже не чотири, як тепер, а п’ять матчів у кожному турі.

Центральна рада ПФЛ також вирішила, що в новому сезоні фінал Кубка країни з футболу претенденти гратимуть на нейтральному полі. Отже, якщо в фіналі буде київське «Динамо» і команда з іншого міста, то вирішальна зустріч відбудеться вже не на столичному НСК «Олімпійський», як усі попередні роки. На цьому стадіоні фінал можливий, якщо фінальну суперечку вестимуть столичні «Динамо» та «Арсенал» або два не київські клуби.

Ще одне кубкове нововведення — жеребкування турніру проводитиметься «всліпу», без урахування рейтингу клубів. Отже, вітчизняні лідери — «Динамо» і «Шахтар» — зможуть зустрітися вже в 1/16 фіналу, коли до турніру приєднуватимуться клуби вищої ліги. Кожна стадія, на відміну від минулих розіграшів, складатиметься з одного матчу, причому господарем буде клуб нижчого дивізіону. У парі команд з однієї ліги господар визначатиметься жеребкуванням.