На лаві підсудних опинилися члени злочинного угрупування, що залишало селянські господарства Херсонщини та Миколаївщини без необхідних засобів виробництва. 

Ватажок банди — 49-річний мешканець Херсона — взяв великий кредит, а заробити чесною працею гроші на його повернення не спромігся. Тому він із сином та ще п’ятьма спільниками, які мали судимість, вночі викрадали новенькі трактори, що стояли без нагляду, або скоювали напади на охоронців, били та зв’язували їх, а вже потім забирали агрегати.

Техніку вартістю 200 тисяч гривень вони за півціни продавали... іншим фермерам. Поясненням, що трактори без документів — «контрабандні» і саме через це продаються так дешево, покупці навряд чи вірили, але їм було все одно, на чому обробляти землю. Та спроби зекономити дорого коштували: коли оперативники УБОЗу УМВС Херсонщини розшукали викрадачів, п’ять «дешевих» агрегатів довелося повернути законним власникам. Теоретично гроші покупцям мають відшкодувати члени угрупування, але вилучених у них коштів та цінностей для цього недостатньо. Завданий збиток злочинцям доведеться відробляти у виправній колонії. Організатора угрупування суд Суворовського району Херсона відправив туди на вісім років. Його спільники також проведуть за ґратами від п’яти до восьми років.