Наявність чи відсутність виборів до парламенту не позначиться на відносинах між Україною та Південною Кореєю. Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк  на вчорашній зустрічі з президентом Корейсько-української міжпарламентської асоціації Чьой Йонг Г’ю  та Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Корея в Україні Хо Сун Чьол.

Останнім часом, за словами Адама Мартинюка, поліпшилися економічні і політичні відносин між обома країнами. Він попросив корейських колег поділитись своїм досвідом організації проведення чемпіонату світу з футболу, який відбувся у 2002 році в Сеулі. А з огляду на велику кількість проектів, які реалізовуватимуться в Україні у зв’язку з проведенням чемпіонату Європи з футболу у 2012 році, закликав вкладати інвестиції у ці проекти.

Перший заступник глави парламенту попросив корейських парламентаріїв прискорити відкриття авіалінії Київ—Сеул—Київ. (Нагадаємо, відповідну угоду було підписано в ході зустрічі президентів обох країн ще торік). Чьой Йонг Г’ю повідомив, що цей проект буде втілено найближчим часом.

Торкаючись проблеми етнічних корейців в Україні, серед яких 20 тисяч проживає на території України без громадянства, А. Мартинюк закликав представників законодавчої гілки влади Південної Кореї «інтенсифікувати процес її розв’язання».

Економічне співробітництво, за словами Чьой Йонг Г’ю, має йти рука в руку з політичним. «Політика має вести за собою економіку, і навпаки», — зазначив він.

Крім того, корейські гості пообіцяли надати допомогу в організації проведення спортивних заходів світового рівня і висловили сподівання, що ситуація в Україні буде розв’язана найближчим часом на законних підставах.