Ліміт стає жорсткішим

Починаючи з футбольного сезону 2007/2008, кількість легіонерів у складі однієї команди вищої ліги чемпіонату України буде обмежено до семи чоловік. Таке рішення ухвалила Центральна рада Професіональної футбольної ліги (ПФЛ). Для того щоб це рішення набуло чинності, його має ще затвердити виконком ФФУ.

Нагадаємо, що в нинішньому сезоні обмеження іноземних футболістів становить не більш як вісім чоловік на полі.

Традиційно проти ліміту на легіонерів виступають донецький «Шахтар» та київське «Динамо». Єдиним його прихильником, причому ще жорсткішого, ніж сім чоловік, є тренер національної збірної України Олег Блохін.

Скасовано податок — 15 тисяч доларів за кожного легіонера, якого купує український клуб.

Стосовно ліміту на легіонерів у турнірі дублерів, то Центральна рада ПФЛ затвердила його на позначці в п’ять гравців.

До Парижа вирушають

Названо склад збірної України, котра 2 червня в Парижі проведе відбірний матч Євро-2008. Воротарі — Олександр Шовковський («Динамо», Київ), Максим Старцев («Дніпро», Дніпропетровськ), Андрій П’ятов («Ворскла», Полтава»); оборонці — Андрій Несмачний («Динамо»), Дмитро Чигринський, Олександр Кучер (обидва — «Шахтар», Донецьк), Андрій Русол, Володимир Єзерський (обидва — «Дніпро»), В’ячеслав Свідерський («Чорноморець», Одеса); півоборонці — Олег Гусєв, Руслан Ротань, Тарас Михалик (усі — «Динамо»), Олексій Гай («Шахтар»), Сергій Назаренко, Олег Шелаєв (обидва — «Дніпро»), Анатолій Тимощук («Зеніт», Санкт-Петербург, Росія), Максим Калиниченко («Спартак», Москва, Росія), Євген Левченко («Гронінген», Нідерланди); нападники — Олексій Бєлік, Андрій Воробей (обидва — «Шахтар»), Андрій Воронін («Ліверпуль», Англія).

Не вистачає гравців

Збірна Нової Зеландії з футболу, яка повинна була стати суперником команди України в товариському матчі шостого червня, відмовляється від цієї зустрічі, бо не має необхідної кількості футболістів у своєму розпорядженні, повідомляє Ассошіейтед Пресс.

Перенесено на дві години

Фінальний поєдинок розіграшу Кубка України—2006/07 між донецьким «Шахтарем» і київським «Динамо», як і планувалося, відбудеться у неділю, 27 травня, на НСК «Олімпійський». Але у зв’язку зі спекотною погодою, що очікується цими днями в столиці, Федерація футболу України перенесла початок зустрічі на дві години пізніше. Отже, вона розпочнеться о 19.00.

Рішення про перенесення кубкового фіналу прийнято з урахуванням інтересів усіх причетних до цієї події сторін, зокрема обох учасників матчу та телекомпанії УТ-1, що транслюватиме поєдинок у прямому ефірі.

Стадіон будуватимуть німці

У Львові німецька фірма «Хохтіф Констракшн» презентувала концепцію будівництва нового стадіону для матчів чемпіонату Європи в 2012 році. Про це йшлося під час спільної зустрічі представників німецької фірми «Хохтіф Констракшн», міського голови Львова Андрія Садового і голови Львівської обласної ради Мирослава Сеника.

Німецька фірма планує до 2010 року завершити будівництво стадіону на 32 тисячі місць. Вартість такої споруди становить 70 мільйонів 400 тисяч євро. На зустрічі представники компанії вже передали владі Львова необхідну документацію.

У ході підготовки до чемпіонату Європи 2012 року Львів також має намір виділити 30 земельних ділянок під будівництво готелів. Про це журналістам повідомив начальник управління природних ресурсів і регулювання земельних відносин Михайло Бокало.

За його словами, питання про надання шести ділянок уже практично вирішено. Також найближчим часом буде виділено ділянку площею 25 га під будівництво стадіону і площею 17 га — для виставкового центру біля стадіону.

Голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник створив організаційний комітет з підготовки до Євро-2012 у Львові.