Минулої п’ятниці мало відбутися засідання Ради національної безпеки й оборони. Однак в останню хвилину його перенесли на цей тиждень.

Експерти висловлюють думку, що воно може бути присвячене достроковим виборам. Дехто з них не виключає і жорстких рішень за підсумками РНБО, у тому числі кадрових.

А тим часом кадрові питання накрили Конституційний Суд. Районні суди Донецької та Луганської областей зупинили укази Президента, якими були звільнені з посад троє суддів КС. Після чого Іван Домбровський подав у відставку з посади голови Конституційного Суду, а його обов’язки доручили виконувати Валерію Пшеничному. Генеральний прокурор країни Святослав Піскун учора у зв’язку з цим повідомив, що головний наглядовий орган країни вивчає ситуацію і довкола КС, і з суддями, котрі зупинили дію указу. А з ними, й справді, коїться щось незрозуміле: один з них потрапив у дорожньо-транспортну пригоду, іншого — було шпиталізовано з інфарктом.

У п’ятницю мала назвати дату виборів робоча група, утворена главою держави і прем’єром для внесення змін у законодавство. Однак цього не сталося, бо коаліціянти, і передусім представники компартії, наполягають на складанні повноцінного реєстру виборців. Мовляв, без нього неможливо провести демократичні прозорі вибори.

А прихильники коаліції продовжують мітингувати у центрі столиці. Учора їхні лідери обіцяли вивести на головний майдан країни до 30 тисяч громадян.

У свою чергу, опозиція, як заявив народний депутат Йосип Вінський, усі надії на дострокові вибори пов’язує з рішенням Ради національної безпеки й оборони.