Це засвідчила восьма сесія, що відбулася наприкінці минулого тижня. Реорганізації окремих структурних підрозділів та кадрові призначення голова обласної ради Михайло Кічковський назвав незрозумілими кроками.

Йшлося насамперед про реорганізацію управління лісового господарства і створення на його базі управління лісового господарства та мисливства, призначення без погодження з областю керівництва Держуправління охорони, використання і відтворення живих водних ресурсів та регулювання рибальства. Проігноровано пропозицію виконавчої влади області стосовно трьох кандидатур на посаду начальника КРУ в Закарпатській області. Викликають спротив і звільнення начальників окремих управлінь облдержадміністрації — депутатів обласної ради без погодження з депутатським корпусом, що порушує вимоги Закону «Про статус депутатів місцевих рад». Та й призначення керівників територіальних підрозділів в регіонах міністерства теж мають погоджувати з обласною владою. Вимоги ці ігноруються.

Краплею, яка переповнила чашу терпіння депутатів облради, стало зміщення з посади начальника головного управління МНС, їхнього колеги Івана Гецянина.

— Восьмого травня керівництво МНС України безпідставно звільнило мого першого заступника полковника внутрішньої служби Володимира Бодака, — каже Іван Гецянин. — Поки я їздив до Києва для врегулювання питання, особовому складу управління представили... нового начальника. Для цього на Закарпаття прилетіли два заступники міністра. В той час у Києві мені вручили повідомлення про те, що у зв’язку з реорганізацією управління мене через два місяці усунуть з посади. Проте наказ був підписаний ще восьмого травня. Відколи я очолюю управління, міністерство жодної претензії до моєї роботи не мало. Мене підтримав весь колектив, тому звільнення вважаю безпідставним і відстоюватиму свої права в суді.

Колеги-депутати підтримали Івана Гецянина. Про це заявили у своїх виступах Михайло Попович, Микола Рішко, Андрій Сербайло, Іван Блога, Антон Зелінський, Олександр Антал та Іван Бушко. На ім’я міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи надіслано звернення з приводу порушення нормативно-правових актів при вирішенні кадрових питань. Прийнято також ряд звернень до центральних органів влади з особливо гострих для регіону питань. Це кризові ситуації, що склалися в колективах ТОВ «Закарпатполіметали», Солотвинського солерудника та Батівського комбінату хлібопродуктів. Підприємствами опікуються відповідні відомства столиці, але розв’язувати проблеми доводиться області.