Турнірна хроніка

Футзал. XІV чемпіонат України. Вища ліга. За п’ять турів до закінчення змагань золоті медалі виборола львівська «Енергія». Перемігши (3:1, м’ячі забивали: Паршиков, 1, Бунько, 10, Легчанов, 13 — Вахула, 14) земляків із ТВД, «енергетики» стали недосяжними для конкурентів. Отже, галичани скинули з трону донецького «Шахтаря» — минулорічного чемпіона.

Бокс. Гамбург (Німеччина). «Колор Лайн Арена». Сергій Дзинзирук в поєдинку з бразильцем Карлосом Насіменто захистив свій титул чемпіона світу за версією WBO у першій середній вазі. В одинадцятому раунді Сергій, завдавши суперникові кілька влучних ударів, переміг нокаутом. Отже, Дзинзирук учетверте здобув пояс чемпіона.

Не мав проблем зі своїм суперником також Володимир Вірчис, який на тому самому рингу, що й Дзинзирук, за очками переміг італійця Паоло Відоцу (119—109, 116—112 та 117—112) і відстояв титул чемпіона Європи.

Дзюдо. Бухарест. Кубок світу. Наші спортовці Георгій Зантарая та Геннадій Білодід вибороли бронзову та срібну нагороди відповідно у категорії до 73 кг.

Баскетбол. Чемпіонат України. Серія плей-оф за перше-друге місця. «Київ — «Азовмаш» (Маріуполь). 97:70 (25:21, 23:12, 18:20, 31:17). Рахунок серії став 1:1. Серія плей-оф за третє місце. «Черкаські мавпи» — «Хімік» (Южний). 80:88 (28:22, 14:20, 22:24, 16:22). Рахунок серії — 1:1.

З гирями — на п’єдестал

Чемпіоном світу з гирьового двоборства серед юніорів став вихованець Кіровоградської дитячої юнацько-спортивної школи № 1 міськспорткомітету та фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» Віктор Котов.

На чемпіонаті світу, що відбувся у Харкові, 20-річний майстер спорту виборов «золото» у ваговій категорії до 60 кілограмів. Нині це не єдине його досягнення, хоча й найвизначніше. Торік на чемпіонаті світу з гирьового спорту в Казані (Росія) юнак посів друге місце у довгому циклі, а в березні цього року на першості світу та чемпіонаті України, що проходили відповідно в Житомирі та Алушті, став третім, але вже серед дорослих.

Віктор у гирьовому спорті майже два з половиною роки. А почалося все з Кіровоградського будівельного технікуму, до якого він приїхав навчатися з Донецької області. Там йому запропонували «підняти гирі», Віктор спробував і захопився.

Вдалі виступи Віктора — заслуга і його тренер Сергія Шевченка, який доклав чимало зусиль, щоб виховати справжнього чемпіона. Але, зрозуміло, без постійних та наполегливих тренувань самого спортсмена (по дві години п’ять разів на тиждень) нічого б не вдалося, як і без матеріальної підтримки з боку заступника голови ФСТ «Динамо» Олександра Симоненка.

Тепер Віктор Котов разом зі своїм наставником активно готуються підкорювати нові вершини: наприкінці червня в Івано-Франківську їх чекає чемпіонат України, а в листопаді — чемпіонат світу з гирьового спорту в Каліфорнії (США).

Кіровоград.

На фото: чемпіон світу з гирьового двоборства Віктор Котов.

Знімок надано ЦГЗ УМВС України в Кіровоградській області.