Учора робоча група з підготовки дострокових парламентських виборів на ранковому засіданні розглянула лише одне питання — що буде з депутатами, які мігрують з однієї фракції до іншої або з опозиції до коаліції. (У протоколі неузгодженостей — понад п’ять питань).

Робоча група, за словами першого президента України, доручила експертам точно виписати це положення. В нормі Регламенту, за його словами, має бути записано, що фракція може виключити депутата зі свого складу. А коли парламентарій виступатиме з трибуни, то на табло буде написано, що цього депутата виключили з фракції. Водночас Л. Кравчук переконаний, що це положення має бути зафіксовано і в Конституції України.

Також він запропонував, щоб дату проведення позачергових парламентських виборів спільно оголосили глава парламенту, прем’єр і Президент.

У свою чергу, лідер Компартії України Петро Симоненко, як повідомив «Інтерфакс-Україна», не побачив на вчорашньому засіданні конструктивного діалогу учасників. «Практично тривав той самий балаган без конструктивізму», — зазначив він і додав, що вибори можна проводити тільки після внесення відповідних змін до Основного Закону.