Народний депутат Рінат Ахметов підтримує ідею позачергових парламентських виборів. Депутат вважає, що для проведення чесних виборів потрібні зміни в законодавстві. «Не йти на вибори означає розколоти Україну навпіл, це означає економічну, політичну і соціальну нестабільність. Якщо ми йдемо на вибори — значить, ми об’єднуємо Україну, забезпечуємо економічне зростання», — сказав депутат.

Він не відповів на прямі запитання, яким буде формат майбутньої коаліції і чи пропонуватимуть кандидатуру Віктора Януковича на посаду прем’єр-міністра утретє. Р. Ахметов зазначив, що найважливішим на сьогодні завданням є проведення чесних виборів: «Ми погодилися іти не на вибори, а на чесні вибори. А це різні речі. Що таке чесні, демократичні вибори? Це значить справедливі, не сфальсифіковані. А демократичні — означає рівні правила для всіх. Щоб забезпечити це, необхідно прийняти відповідні закони».

Р. Ахметов також не прокоментував чутки про створення блоку Партії регіонів із іншими політичними силами. «У мене є один голос. У мене є аргументи, є аргументи у моїх колег. І коли буде дискусія, ми винесемо вердикт», — зазначив депутат. На запитання, чи візьме Партія регіонів до свого блоку соціалістів, політик висловився так: «Це відповідальна політична сила. Взяти чи не взяти — буде переговорний процес». Силові сценарії розвитку подій він назвав «смішними» і додав: «Нічого хорошого для країни я в цьому не бачу».