До останнього часу серед луганців не було паніки, спричиненої воєнними діями на території області. Хоча дуже серйозна ситуація склалася сьогодні в Лисичанську, Сєверодонецьку, Рубіжному. Зокрема, у районі заводу «Лиссода» у Лисичанську днями було висаджено в повітря залізничний міст через Сіверський Донець і в результаті обрушився один з його прольотів. Це, до речі, уже третій за ліком міст через цю річку в регіоні Лисичанськ — Сєверодонецьк — Рубіжне, висаджений за період з 22 травня. Передбачається, що для встановлення в цьому районі лінії фронту між українськими військами та «Армією Південного Сходу» по Сіверському Дінцю, терористи мають намір підірвати ще чотири мости. Але одна справа читати про це в Інтернеті, й зовсім інша — відчути на собі, що таке війна, пережити страх, шок, біль від загибелі близьких людей і розгубленість перед обставинами, що виникли.

Сьогодні багато луганців не можуть отямитися після вибуху в будівлі обладміністрації, бо тут загинуло вісім мирних жителів. Серед них — Олександр Гізай, керівник патріотичного об’єднання, відома й шанована людина. Свого часу він урятувався від кулі в Афганістані, його оминула смерть від різних «пасток» Великої Вітчизняної війни під час пошуку і розкопок поховань загиблих на полі битви солдатів... А вбили уламки обваленої від вибуху частини стіни будівлі облдержадміністрації. Хто винен у загибелі людей, на чиїй совісті їхня смерть? Сьогодні висловлюється багато різних версій того, що сталося, різні експерти роблять діаметрально протилежні висновки. Кожний бачить те, що хоче бачити. А люди, не одержуючи справжньої правди, вигадують свою.
Цей реальний грім війни був посилений новим зверненням керівника «Луганської народної республіки» Валерієм Болотовим до мешканців обласного центру, текст якого ще більше підсилив їхній страх. Повідомляється, що з третього червня в Луганську працюватимуть сигнали «повітряної тривоги» у вигляді звуку однотональної сирени. Потрібні вони для того, щоб попередити луганців про небезпеку, яка насувається, щоб вони змогли вжити всіх заходів для порятунку свого життя і життя близьких людей.
«У жодному разі не можна після сигналу «Повітряна тривога» залишатися в будинках, особливо на верхніх поверхах, тому що під час ядерного вибуху вони будуть руйнуватися від впливу ударної хвилі». Чи то автори цього звернення неуважно копіювали текст із документа ще радянського зразка про правила поведінки під час ядерної атаки «гнилого заходу», чи то помилку зроблена умисно, але ці два слова можуть стати серйозною психічною зброєю для окремої категорії людей. Абсурд цілковитий, але дехто в нього вірить.
Після вибуху в облдержадміністрації в парку біля цієї будівлі знайшли два боєприпаси, схожі на ракети класу С-5. Наступного дня сапери їх вилучили й вивезли. Офіційної інформації про походження цих боєприпасів поки що немає. А коли її немає, значить, люди придумають. Кожний бачить те, що хоче бачити.