Каменем спотикання у досягненні домовленостей робочою групою з підготовки дочасних парламентських виборів залишається дата голосування. Президент України налаштований рішуче: якщо компромісу досягнуто не буде, він готовий піти на крайні заходи, про зміст яких стане відомо на засіданні РНБО, яке заплановано на сьогодні.

У середу ввечері у Верховній Раді за зачиненими дверима відбулася зустріч керівників фракцій парламентської коаліції, Голови Верховної Ради і Прем’єр-міністра. Її результати не оприлюднювали, стало відомо лише одна деталь: обговорювали зміни до Конституції. А на ранковому засіданні робочої групи, за словами заступника глави секретаріату Президента Івана Васюника, перемовники дійшли згоди про внесення змін до виборчого закону стосовно особливого режиму здійснення закупівель Центрвиборчкомом для проведення позачергових виборів, а також практично погодили зміни до закону про держбюджет-2007, які необхідно внести для виділення додаткових коштів на фінансування виборів. Питання про вдосконалення Конституції робоча група вирішила «винести за дужки» і розглядати його вже під час розробки нової редакції Конституції.

Лідер «Нашої України» В’ячеслав Кириленко повідомив, що ця політична сила згодна на перенесення дострокових парламентських виборів з 24 червня на середину липня.

Після чергового раунду перемовин представники робочої групи домовилися про створення попереднього реєстру виборців для проведення виборів. Проте таке рішення не підтримали КПУ і СПУ. Опозиція, за словами В’ячеслава Кириленка, оголосила про готовність прийти до парламенту, щоб проголосувати напрацьовані робочою групою документи для проведення дочасних парламентських виборів, якщо буде визначено дату проведення виборів. Проте коаліція ще не дала згоди на обговорення дати проведення голосування на дострокових виборах і відмовляється обговорювати це питання у форматі робочої групи. Тож усі сподівання знову лише на зустріч двох Вікторів.