У дорожньо-транспортну пригоду потрапив суддя Кіровського районного суду Донецька Іван Подолянчук. Саме цей суддя виніс днями постанову про призупинення указів Президента України про звільнення суддів Конституційного Cуду Сюзанни Станік та Валерія Пшеничного.

Як повідомили «Голосу України» у відділі зі зв’язків із громадськістю ГУ МВС України в Донецькій області, у середу о 7-й годині 45 хвилин по вулиці Єрмилової у напрямку вулиці Купріна рухався автомобіль ВАЗ-2121 під керуванням І. Подолянчука. У цей час, зі слів водія, у зустрічному напрямку йшов автомобіль ВАЗ, який раптово виїхав на зустрічну смугу. Щоб уникнути зіткнення, І. Подолянчук звернув на узбіччя, де зіштовхнувся з деревом. Унаслідок ДТП суддя отримав ушкодження грудної клітки, м’яких тканин лоба. Для надання медичної допомоги його доправили до міської лікарні № 24. Міліція встановлює автомобіль, який, зі слів потерпілого, міг бути причетним до пригоди.

Нині І. Подолянчук перебуває на лікуванні вдома. Він заявив журналістам, що після аварії із салону його автомобіля зникла папка з документами. Водночас суддя не пов’язує ДТП з тим, що саме він займався справою про призупинення указів Президента. Хоча і визнав, що на суд був «тиск зусебіч»: «Телефонували із секретаріату, із прокуратури, надіслали із СБУ запит на ксерокопії матеріалів справи». За словами потерпілого, до суду надійшло клопотання із секретаріату Президента про передання справи до Печерського районного суду Києва. Крім того, СБУ направила запит про надання ксерокопій матеріалів резонансної справи.

Кіровський районний суд розпочав розгляд справи про призупинення указів Президента після звернення до суду народного депутата Олександра Заца, мешканця району. Він вважав, що його права порушено, і звернувся до суду з проханням визнати укази Президента протиправними.

P. S. Щодо інформації про відміну рішення Кіровського районного суду, то, як повідомив «Голосу України» голова Кіровського районного суду м. Донецька Анатолій Лівада, скарга від секретаріату Президента на постанову судді І. Подолянчука лише позавчора о 15.45 надійшла до суду. Вчора о 12-й годині справу було направлено до Донецького апеляційного адміністративного суду. За законодавством скарга подається через суд, який постановив відповідне рішення. Суд апеляційної інстанції має розглядати скаргу, ретельно вивчивши документи, які є у справі. Жодних рішень апеляційного суду у цій справі до райсуду на час верстки газети не надходило. Отже, напрошується висновок: позавчора Донецький апеляційний адміністративний суд не міг прийняти рішення у скарзі секретаріату Президента України.