Що хвилює Блохіна

Позавчора Олег Блохін спілкувався з читачами газети «Команда» на прямій лінії. Наставник нашої збірної висловив жаль із приводу травми Андрія Шевченка. Вона не дасть змоги капітанові збірної зіграти 2 червня в Парижі. Відсутність лідера, на думку тренера, може позначитися на психологічному стані колективу.

— Я не називав би гру проти французів вирішальною — попереду в нас ще довгий турнірний шлях, — сказав Олег Володимирович. — Звісно, ми прагнемо максимального результату, але навіть поразка на виїзді від сильного суперника не стане для команди катастрофою. Не варто забувати, що на віце-чемпіонів світу французів та італійців ще очікують поєдинки в Україні.

— Напередодні червневого матчу мене хвилюють не так травми виконавців, як те, що чи не половина гравців, які брали участь у ЧС—2006 та у відборі до Євро—2008, сьогодні не мають належної практики, — відповів наставник на запитання про втрату Реброва та Мілевського. — Воробей частіше перебуває на лаві запасних «Шахтаря», не вражає нас і Бєлік, рідко потрапляє до «основи» «Спартака» Максим Калиниченко. Є також проблеми в обороні, пов’язані з позицією у центрі захисту та на його правому фланзі...

Олег Блохін закцентував увагу на тому, що більшість провідних бомбардирів чемпіонату України — іноземці. А от 19-річного харків’янина Олександра Гладкого, котрий має бомбардирський хист, на думку Блохіна, ще зарано переводити з молодіжної збірної до національної.

— Не може не непокоїти й ситуація з Вороніним, — продовжив тренер. — Останню зустріч у бундеслізі його «Байєр» проводить 19 травня, після чого Андрій хоче трохи відпочити та перевезти речі до Англії. Протягом цієї паузи — майже два тижні — Воронін збирається підтримувати форму сам.

На прохання прокоментувати чутки про можливий перехід до київського «Динамо» Блохін сказав, що має кілька пропозицій — не лише зі столиці, проте тепер зосереджений лише на роботі зі збірною.

А вона з дванадцятьма очками посідає перше місце у групі В відбірного турніру Євро—2008, за додатковими показниками випереджаючи шотландців і французів. Ще один претендент на путівку до Австрії та Швейцарії — команда Італії — має у своєму активі 10 очок.

Севільцям сподобалося на «троні»!

Футбол. Кубок УЄФА. Фінальний матч. 16 травня.

«Еспаньйол» (Іспанія, Барселона) — «Севілья» (Іспанія). 2:2 (основний час — 1:1, додатковий —1:1, пенальті — 1:3). Голи: Адріано, 18, Рієра, 28, Кануте, 105, Жонатас, 115. Післяматчеві пенальті забили: Пандіані — Кануте, Драгутинович, Пауерта; не забили: Луїс Гарсія, Жонатас, Торрегон — Даніел.

«Еспаньйол»: Ірайсос, Давид Гарсія, Сабалета, де ла Пенья (Жонатас, 87), Луїс Гарсія, Рієра, Руфете (Пандіані, 56), Торрегон, Гарке, Мойсес, Тамудо (Лакрус, 73). Тренер — Ернесто Вальварде.

«Севілья»: Палоп, Гаві Наварро, Даніел, Адріано (Ренато, 76), Поульсен, Фабіано (Кержаков, 64), Кануте, Пауерта, Марті, Драгутинович, Мареска (Навас, 46). Тренер — Гуанде Рамос.

Арбітр — Массімо Бузакка (Швейцарія).

Вилучено Мойсеса, 68 (два попередження).

Глазго (Шотландія). Стадіон «Гемден Парк». 15 градусів. Дощ. 48 000 глядачів.

«Севілья» вдруге поспіль заволоділа Кубком УЄФА. А могла зійти з дистанції в Донецьку. «Шахтар» після нічиєї в Іспанії (2:2) був близький до перемоги вдома. Останньої миті влучний удар головою ... воротаря Андреса Палопа врятував гостей — 2:2. А в додатковий вони забили переможного м’яча.

***

Чемпіонат України з футболу серед команд вищих навчальних закладів. 13-й тур. Інформаційну підтримку змаганням надає «Голос України».

Група А. «Факел-ІФНТУНГ» (Івано-Франківськ) — «МЕГУ-Штурм» (Рівне). 2:0. «Університет» (Чернівці) — «Сокіл-Скляр» (Бережани). 1:0. «Буревісник» (Тернопіль) — «Буревісник» (Кам’янець-Подільський). 7:2. «Аркс-Легкпром» (Київ) — вихідний.

«Буревісник» Тр — 26 очок, «Факел-ІФНТУНГ — 24, «Аркс-Легкпром», «Університет» — по 14, «МЕГУ-Штурм» — 13, «Буревісник» К-П — 10, «Сокіл-Скляр» — 7.

Група В. «Рятівник» (Черкаси) — «ГУЗІДМУ-Спартак» (Запоріжжя). 1:0. МАУП (Київ) — «Меркурій» (Київ). 9:0. «Техуніверситет» (Кіровоград) — «Юнга-Морська академія» (Одеса). 2:0. НУДПСУ (Ірпінь) — вихідний.

МАУП — 28 очок, «ГУЗІДМУ-Спартак» — 25, «Рятівник» — 24, «Техуніверситет — 15, НУДПСУ — 10, «Меркурій», «Юнга-Морська академія» — по 4.