Розпустити уряд не вдасться нікому

Учора відбулося засідання Кабінету Міністрів України. Відкриваючи його, Прем’єр-міністр Віктор Янукович підкреслив, що уряд працює за графіком і виходить на «модель прискореного зростання економіки і, як наслідок, — підвищення рівня добробуту громадян». Зокрема, він прогнозує, що до кінця року вдасться підняти заробітну плату українців на 40, а пенсії — на 33 відсотки. Прем’єр закликав членів Кабінету Міністрів працювати винятково за планом і стежити за цільовим використанням коштів.

— Усі ті, хто лякає нас можливістю розпуску уряду неконституційним способом, мають знати, що ми ніколи нікому цього не дозволимо, — сказав Віктор Янукович.

Прем`єр підкреслив, що Кабінет Міністрів виступить на захист Основного Закону і використає для цього всі можливості. За даними Віктора Януковича, звільнені Президентом судді КС поновлені на посадах і розпочали роботу. Незважаючи на те, як складеться ситуація, каже він, парламент повинен прийняти всі необхідні закони для проведення виборів. За словами прем’єра, ухвалення законів забезпечить проведення чесного і прозорого волевиявлення народу. Уряд на чолі зі своїм представником у робочій групі — Першим віце-прем’єр-міністром, міністром фінансів Миколою Азаровим — також напрацьовує відповідний пакет документів.

В Івано-Франківську почалися арешти. Рахунків жеків

Господарський суд Івано-Франківської області наклав арешт на рахунки всіх житлово-експлуатаційних організацій міста за борги до Пенсійного фонду. За словами начальника управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківську Ганни Коцюк, заборгованість підприємств та організацій житлово-комунального господарства міста перед ПФУ становить понад 3 млн. 720 тис. грн. Тільки за перший квартал ЖЕО наростили цей показник на 244,1 тис. грн. А самі борги тягнуться за ними з 2002 року. «Єдиний позитив, — каже Ганна Коцюк, — підприємства не мають зарплатних боргів. Та за законом через 20 днів після нарахування зарплатні підприємства зобов’язані зробити відрахування до Пенсійного фонду. Однак керівники ухиляються від цього».

Ця ситуація дасться взнаки, коли працівники ЖЕО прийдуть оформляти пенсії. «Ми не зможемо їм підтвердити страховий стаж, — кажуть у Пенсійному фонді. — До пенсії людям не зарахуються два, а то й три роки». Управління Пенсійного фонду міста звернулося до Господарського суду з позовом про банкрутство всіх житлово-експлуатаційних організацій міста, повідомляє наш власний кореспондент Дарина НазарЧук.