Футбол. Визначився переможець всеукраїнських змагань на призи клубу «Шкіряний м’яч». Не програвши в турнірі жодного матчу, команда загальноосвітньої школи №3 Володимира-Волинського посіла перше місце. Вона представлятиме Україну на фіналі «Кубок націй «Данон» у Ліоні (Франція). Патроном турніру, що відбуватиметься на стадіоні «Жерлан», є знаменитий Зінедін Зідан.

Генеральний директор компанії «Данон-Україна» Стефан Бату сказав кореспондентові «Голосу України», що ще раз переконався: такі змагання — справа, варта заходу. Компанія і надалі проводитиме їх серед українських хлопчиків. Цього разу дуже відчувалося, що Федерація футболу України взяла найактивнішу участь в організації фінального турніру.

Асоціація аматорського футболу проводила відбірні змагання протягом усього навчального року, залучивши 54 тисячі команд (!). Це приблизно шістсот тисяч 11—13-річних підлітків. Фіналісти визначилися 4—6 травня в ході зональних поєдинків.

Отже, команди загальноосвітніх шкіл №3 Володимира-Волинського Волинської області, №10 Нової Каховки —Херсонської, №10 Вінниці, №26 Луганська, № 225 Києва, села Чорнівка Чернівецької області, Олександрійського колегіуму — Кіровоградської, Навчально-виховний комплекс-13 (село Соснівка Львівської області), а також «Кремінь» (Кременчук Полтавської області) з’їхалися до столиці, де на полі НТК ФФУ імені Віктора Банникова протягом двох днів визначали переможця «Шкіряного м’яча»—2007 у віковій категорії 11—13 років.

За підсумками понеділка визначилося тріо найкращих, яке наступного дня повело боротьбу за головну нагороду. Це представники Вінниччини, Волині та Херсонщини. У першому поєдинку колектив з Володимира-Волинського завдяки влучному пострілу Олега Лашини з мінімальним рахунком переміг вінничан (1:0), які згодом розійшлися миром з командою Нової Каховки (0:0). Отже, розподіл призових місць за підсумками міні-турніру вирішувався в останньому поєдинку між командами з Волині та Херсонщини.

Команда Нової Каховки, яку задовольняла тільки перемога, з перших хвилин притисла суперника до воріт, однак протиставити швидким контратакам волинян нічого не змогла. Два влучні постріли форварда Олександра Петрика та гол півзахисника Максима Скиня принесли перемогу команді з Володимира-Волинського. Підсумковий рахунок зустрічі з 11-метрової позначки встановив Дмитро Кілбаса — 3:1 на користь волинян.

Юні гравці з Володимира-Волинського кубок та медалі отримали з рук президента ФФУ Григорія Суркіса, президента клубу «Шкіряний м’яч» Андрія Біби, народного депутата України Федора Шпига, першого віце-президента ФФУ Олександра Бандурка, популярного гравця київського «Динамо» і збірної України Сергія Реброва.

До речі, Ребров дав високу оцінку юним волинянам. А ще він зізнався, що йому було дуже приємно протягом хвилин сорока роздавати автографи всім бажаючим.

— Перед стартом змагань ми вирішили боротися лише за перше місце, — поділився нападник переможців Олександр Петрик. — Дуже радий, що це нам вдалося, адже минулого сезону ми програли саме у вирішальному матчі. Цього разу наша команда перемогла в усіх поєдинках фінального турніру й довела, що може гідно представляти Україну на міжнародному рівні.

— Перемога на цьому турнірі — дуже великий успіх, —зазначив тренер волинців Віктор Сквіра. — Але попереду на нас чекають ще важчі випробування. Будемо намагатися якнайкраще підготуватися до участі в ліонському турнірі. Чому ми зробили ставку саме на «Шкіряний м’яч»? Найпершою нашою метою є виховання дітей. Також, сподіваюся, хтось із них через шість-вісім років заграє у вищій лізі. Це стало б великим досягненням для нашого маленького міста.

Колектив із Вінниці, який за кращою різницею забитих та пропущених м’ячів фінішував на другій позиції, візьме участь у європейському турнірі в рамках проекту «Літо масового футболу», організованому УЄФА та асоціацією Туреччини. А команду з Нової Каховки разом із тренером і батьками запрошено до Києва на фінальний матч Кубка України — «Шахтар» — «Динамо».