Незабаром може бути встановлено термін проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів. Цю проблему розглядає Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин. До другого читання готуються зміни до статті 18 Закону «Про оцінку земель». Зокрема, треба визначити періодичність проведення нормативної грошової оцінки земель, яка в межах населених пунктів, незалежно від їх цільового призначення, має здійснюватися не рідше ніж раз на п’ять—сім років.

На думку народних депутатів, слушною буде й поправка до Прикінцевих положень, за якою Кабінету Міністрів рекомендовано внести на розгляд парламенту пропозиції про внесення змін до державного бюджету на 2007 рік, щоб збільшити видатки для проведення нормативної грошової оцінки земельних ділянок та передбачити їх і в наступному році.

А в Комітеті з питань правосуддя розглядають проект закону про граничний розмір компенсації витрат на правову допомогу, поданий Кабінетом Міністрів. Після його прийняття на законодавчому рівні відшкодовуватимуть витрати на правову допомогу стороні, на користь якої ухвалено судове рішення і яка не є суб’єктом владних повноважень в цивільних та адміністративних справах. Це робитиметься за рахунок іншої сторони чи державним коштом. Передбачено: розмір такого відшкодування не може перевищувати 40 відсотків від мінімальної заробітної плати за годину участі особи, яка надавала правову допомогу в судовому засіданні та у разі вчинення окремих процесуальних дій поза судовим засіданням. Компенсацію за рахунок держави планують покласти на уповноважений Кабінетом Міністрів центральний орган виконавчої влади та передбачати видатки в проекті державного бюджету.

Проект внесення змін до Закону «Про податок з доходів фізичних осіб» розглядають у Комітеті з питань фінансів і банківської діяльності. Пропонується запровадити механізм, згідно з яким включення до складу податкового кредиту частини суми процентів здійснюватиметься лише з урахуванням цільової спрямованості кредиту незалежно від його виду та терміну надання.

А тим часом голова Комітету з питань європейської інтеграції Наталія Прокопович зустрілась з керівником програми для політичних партій Національного демократичного інституту Геррі Бейдером. Вони обговорили перспективи співпраці, спрямованої на підтримку розвитку демократії та свободи слова в Україні, посилення боротьби з корупцією. Окремо відзначалось, що співпраця з неурядовими організаціями, зокрема проведення навчальних семінарів, буде цікавіша, якщо до цього процесу залучатимуть громадськість.