Ще один крок до медалей

Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 26-й тур. 14 травня.

«Металург» (Донецьк) — «Металіст» (Харків). 0:2. 3 000 глядачів. Голи: Девич, 50, Бабич, 67. Вилучено Фернандеса («Металург», 66, два попередження).

Харків’яни після цієї перемоги набрали 51 очко і тепер на дев’ять очок випереджають «Дніпро», котрий посідає четвертий рядок у турнірній таблиці. Підопічні Мирона Маркевича йдуть прямим курсом до медалей. А лідирує, як відомо, «Динамо» — 64 очки, на другій позиції — «Шахтар» (60 очок).

Львів’ян відправлять за Ла-Манш

Київ. На Контрактовій площі у столиці відбулися завершальні заходи всеукраїнського шкільного чемпіонату. У фінальних іграх турніру з квартету найсильніших шкільних футбольних команд України відзначилися юні футболісти Сихівської гімназії міста Львова, котрі стали чемпіонами «DJUІCE-ГОЛ»—2007. І вибороли головний приз — поїздку до Лондона!

У фіналі чемпіонату зустрілися чотири команди — збірні київської школи №303, Сихівської гімназії міста Львова, севастопольської школи №61 та маріупольської Першої гімназії. Саме ці команди протягом весняних місяців у наполегливій футбольній боротьбі довели, що є найкращими із 1 731 команди, які брали участь у чемпіонаті. Хлопці показали добру виучку, доволі яскраву гру та щирі емоції.

Дві півфінальні зустрічі Севастополь—Львів (1:4) та Київ—Маріуполь (1:3) визначили претендентів на чемпіонський титул — Львів та Маріуполь. У поєдинку за третє місце кияни переконливо перемогли севастопольців — 7:1. А в головному матчі змагань команда Сихівської гімназії міста Львова взяла гору над маріупольцями — 4:2.

На церемонії нагородження всім командам-фіналістам вручили спеціальні призи. А гравці, котрі посіли перше-третє місця, одержали комп’ютери. Четверту команду нагородили мобільними телефонами. Ексклюзивним призом стала спеціальна відзнака — Кубок за волю до перемоги — від ЗМІ для команди, що посіла друге місце. Він поїхав до Першої гімназії Маріуполя.

Ще один приз отримала команда, яка перемогла на конкурсі стінгазет, що проводився у рамках чемпіонату. Нею стала школа № 57 із Севастополя. Школярів нагородили квитками на футбольний матч Україна—Італія, що відбудеться у вересні 2007 року в Києві на стадіоні «Олімпійський».

Святкове дійство на Контрактовій площі тривало аж до 22-ї години. Столиця України вітала фіналістів грандіозним музичним шоу з участю гуртів «БумБокс», «Друга Ріка» та інших.