Учора партія «Наша Україна» та Блок Юлії Тимошенко провели з’їзди з висування кандидатів у народні депутати та обговорення партійних програм. З’їзди завершили роботу, коли газетний номер уже було зверстано, проте лідер «Нашої України» В’ячеслав Кириленко ще до початку роботи форуму повідомив, що жодних сенсацій не має відбутися: «НУ» повторно затвердить виборчі списки кандидатів у народні депутати в алфавітному порядку. І що ці списки повністю відповідатимуть тим, які було затверджено на останньому з’їзді партії, тобто зі списків нікого не буде виключено, як і нікого не додано. А після затвердження поіменних списків, за словами В. Кириленка, «Наша Україна» ще матиме 10 днів для подання документів до ЦВК і вже тоді визначатиметься з черговістю кандидатів у депутати.

З’їзд БЮТу мав розпочатися о 19 годині за зачиненими дверима, без представників ЗМІ. В партії «Батьківщина» закритий режим форуму пояснили тим, що «питання, включені до порядку денного з’їзду, не становлять суспільного інтересу і пов’язані лише з чорновою роботою блоку під час виборчої кампанії». Проте на з’їзді також мали уточнювати і затверджувати остаточний варіант виборчого списку БЮТ.

Згідно з орієнтовним календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 24 червня 2007 року, затвердженим ЦВК і розміщеним на офіційному веб-сервері ЦВК, останній день висування політичними партіями та виборчими блоками кандидатів у народні депутати України минув учора, 14 травня. Проте остаточну дату дочасних парламентських перегонів іще мають узгодити на політичному рівні всі сторони конфлікту.