На динамівські іменини

Футбол. Керівництво київського «Динамо», зокрема його президент Ігор Суркіс, у січні оголосило, що клуб відзначатиме цього року 80-річчя. Офіційно кругла дата — 13 травня. Але, як відомо, цього дня п’ять років тому помер Валерій Лобановський. Тому святкування перенесено на літо, на час міжсезоння.

З точною датою визначаться після 24 травня, коли відбудеться матч чемпіонату в Донецьку проти «Шахтаря». Тоді стане ясно, чи потрібний «золотий» матч у чемпіонаті. І шукатимуть вікно для святкування з обов’язковим товариським матчем. Можливо, до Києва завітають «Мілан» або «Челсі». Але це лише чутки. Проте якийсь відомий клуб неодмінно зіграє з динамівцями.

А от про один із подарунків, котрий отримають уболівальники, кореспондентові «Голосу України» розповів віце-президент ФК «Динамо» (Київ) Вадим Костюченко:

— Збираємо в Києві всі виграні клубом кубки. Дві копії європейського Кубка кубків уже у столиці. Суперкубок шукає УЄФА, обіцяє зробити для нас копію. Кубок СРСР обіцяв передати Микита Симонян. Ці трофеї виставимо біля пам’ятника Лобановському, щоб усі вболівальники за бажання могли сфотографуватися.

Шотландці знаходять поповнення

Тренер збірної Шотландії Алекс Маклиш на контрольний матч з австрійцями та відбірний до Євро—2008 з Фарерами запросив до своєї команди одразу трьох дебютантів — футболістів «Рейнджерса» з Глазго Алана Хаттона та Чарльза Адама, а також Джеймса Маквілі з «Дербі». Нагадаємо, що 30 травня шотландці проведуть товариську зустріч зі співгосподарем Євро—2008, а 6 червня вирушать у гості до фарерців.

Правий оборонець Алан Хаттон, якому лише 22 роки, заслужив виклик до шотландської збірної завдяки прекрасній грі у другій половині нинішнього сезону. У свою чергу, Чарлі Адам у дебютній кампанії на дорослому рівні забив десять м’ячів.

Пропонуємо повний склад шотландців на згадані поєдинки: воротарі — Крейг Гордон («Гартс»), Алан Макгрегор («Рейнджерс»), Йєн Тернер («Евертон», Англія); оборонці — Грем Александер («Престон Норт Енд»), Расел Андерсон («Абердін»), Гері Келдвелл («Селтик»), Алан Гаттон («Рейнджерс»), Джеймс Маквілі («Дербі», Англія), Стівен Макманус («Селтик»), Гері Нейсміт («Евертон»), Стівен Преслі («Селтик»), Девід Уір («Рейнджерс»); півоборонці — Чарльз Адам («Рейнджерс»), Скотт Браун («Гіберніан»), Пол Гартлі («Селтик»), Баррі Фергюсон («Рейнджерс»), Даррен Флетчер («Манчестер Юнайтед», Англія), Лі Маккаллох («Віган»), Гері Тіл («Віган»); нападники — Крейг Бітті («Селтик»), Кріс Бойд («Рейнджерс»), Джеймс Макфедден («Евертон»), Кенні Міллер («Селтик»), Шон Мелоні («Астон Вілла», Англія).

Нині Шотландія з 12 очками посідає друге місце у групі В. Такий самий здобуток і в команди України (перше місце) та Франції (третє), які зіграли на матч менше.