Міжнародний Фонд Олександра Фельдмана й АТ «Концерн АВЕК і Ко» оголосили про початок благодійної акції, спрямованої на оздоровлення дітей працівників бюджетної сфери Харківщини. Завдяки їй цього року 150 дітей матимуть змогу провести літні канікули на березі Чорного моря.

Акція є частиною «Програми соціальних інвестицій», здійснюваної Фондом О. Фельдмана і концерном «АВЕК». Цього року вона охопить медицину, освіту, МВС, прокуратуру і СБУ. Перші сертифікати на 30 путівок до дитячого оздоровчого табору в Євпаторії одержали медичні установи — чотири лікарні Харкова і шість районних лікарень області. Керівництво лікарень самостійно визначало, кому зі співробітників надати путівки для оздоровлення їхніх дітей.

За словами народного депутата України, члена парламентської фракції БЮТ Олександра Фельдмана (на знімку), нинішня акція є «пілотною». За нею підуть масштабніші проекти, спрямовані на розвиток програм соціальної підтримки жителів регіону. «Через те, що держава з низки причин не може адекватно піклуватися про працівників бюджетної сфери, на допомогу їй мають прийти бізнес, благодійні фонди. Цього року ми вирішили допомогти в оздоровленні дітей, а наступним нашим кроком стане поширення програми на інші галузі, а також не тільки на дітей, а й на їхніх батьків», — зазначив народний депутат.

На оздоровлення дітей орієнтований ще один проект Фонду Олександра Фельдмана. У березні цього року в рамках його міжнародної гуманітарної програми «Дипломатія толерантності» в Ізраїлі побували 30 українських дітей. Вони відпочили на березі Середземного моря, відвідали історичні та природні пам’ятки, школи й музеї країни.