Подарували хворим дітям надію

Нещодавно на Центральній площі Чернівців відбувся перший аукціон «Від серця до серця», організований новоствореним обласним благодійним Фондом допомоги дітям, хворим на рак та лейкемію, — «Подаруй дитині життя». Акція пройшла під патронатом «Асоціації виробників Буковини». Участь у ній взяли сотні небайдужих чернівчан. Опечатані скриньки з грошима відкрили у присутності лічильної комісії у складі 10 осіб — членів правління та наглядової ради. За три години буковинці зібрали на лікування хворих дітей 19 тисяч гривень та 140 американських доларів. Підприємства області перерахували лише 3 тисячі гривень. Кошти продовжують надходити.

У Чернівцях будують спортпарк, який збиратиме 50 тисяч глядачів

На тринадцяти гектарах мототраси «Суперкрос» у Чернівцях за кошти інвесторів зводять спортивний парк. Цього року на території спортпарку планують облаштувати майданчики для тенісу, катання на міні-багах для дітей від чотирьох років, пляжного волейболу та футболу. Заплановано побудувати також трасу для автомобільних перегонів, де у жовтні цього року до дня міста стартуватиме чемпіонат України з цього виду спорту. Вздовж периметру всієї мототраси зведуть трибуни з шумозахисними стінами на 50 тисяч глядачів. Будівництво на трасі спідвейної доріжки завершать до 2008 року. Проект передбачає також спорудження стадіону для змагань із спідвею, мотоболу, картингу та великого басейну для змагань із водних видів спорту, зокрема водного поло..

Чотирирічний хлопчик загинув на очах однолітків

У річці Дністер біля села Комарів Кельменецького району Чернівецької області утопився 4-річний хлопчик. Якось після обіду четверо однолітків гралися на подвір’ї у Дениса. Його дідусь порався по господарству неподалік і чув дитячі голоси. Та через деякий час їх не стало чути. Дідусь, обійшовши кілька сусідніх обійсть, побачив, що троє малюків бігають по березі річки, а його онук — у воді. Чоловік витягнув хлопчика, намагався зробити штучне дихання, утім врятувати йому життя не зміг. Це уже третя дитяча смерть на воді, зареєстрована в регіоні цього року.