Суперники відомі

Футзал. Відбулося жеребкування фінального турніру ЧЄ—2007, котрий стартує 16 листопада в Португалії. Українцям дістались доволі сильні суперники по групі В. Підопічні Геннадія Лисенчука проведуть матчі з фіналістами минулого чемпіонату Європи, збірними Іспанії та Росії. А ще нашим протистоятиме національна команда Сербії. Перший свій матч Україна зіграє 17 листопада з іспанцями, 19-го — з Росією, 21-го — з сербами.

До півфіналу з групи виходять дві команди. Тепер склад групи А: Португалія, Італія, Чехія та Румунія. На попередньому чемпіонаті Європи у 2005 році збірна України посіла четверте місце. У півфіналі вона поступилася іспанцям — 0:5, а в матчі за третє місце українці програли італійцям — 1:3. Фінал цьогорічного чемпіонату відбудеться 25 листопада.

Канадці — знову королі!

Хокей. Москва (Росія). Чемпіонат світу. 1/2 фіналу. Росія—Фінляндія. 1:2 ОТ (1:1, 0:0, 0:0, 0:1). Канада—Швеція. 4:1 (3:0, 1:1, 0:0). Матч за третє місце. Росія—Швеція. 3:1 (2:0, 1:0, 0:1). Фінал. Канада—Фінляндія. 4:2 (2:0, 1:0, 1:2).

***

Саппоро (Японія). Тут у квітні наступного року відбудеться турнір чемпіонату світу в першому дивізіоні (група В). Серед його учасників — збірні України, Японії, Естонії, Литви, Угорщини та Кореї. Таке рішення ухвалено на генеральному конгресі ІІХФ, що відбувся в Москві. Нагадаємо, українська команда протягом останніх дев’яти років виступала у вищому дивізіоні світового хокею. І тепер матиме нагоду поборотися за повернення до еліти.

Фіналістів прийматиме Прикарпаття

Футбол. Фінальний турнір VІ чемпіонату України серед команд вищих навчальних закладів відбудеться в Івано-Франківську на стадіонах «Наука» та «Нафтунг». Змагатимуться чотири найкращі студентські колективи країни. 28 травня — півфінали, 30 травня — матч за третє місце та фінал. Нагадаємо, що цьому чемпіонату інформаційну підтримку надає «Голос України».

Переможець змагань має чудовий стимул: він поїде до Рима (Італія) на чемпіонат Європи серед команд університетів.

Одними з найуважніших глядачів в Івано-Франківську будуть тренери національної студентської збірної — Анатолій Бузник та Володимир Лозинський, які формуватимуть команду на Всесвітню універсіаду (відбудеться в Таїланді нинішнього літа). Очікується, що студентську збірну підсилять футболісти, котрі виступають у найсильніших українських клубах. Зокрема, є домовленість про участь у студентському колективі кількох гравців дубля київського «Динамо».

Тим часом у студентському чемпіонаті країни відбувся черговий тур.

Група А. «Буревісник» (Тернопіль) — «Факел-ІФНТУНГ» (Івано-Франківськ). 1:1. «Буревісник» (Кам’янець-Подільський) — «АРЕКС-Легкпром» (Київ) — відбудеться завтра. «Сокіл-Скляр» (Бережани) — «МЕГУ-Штурм» (Рівне). 0:1. «Університет» (Чернівці) — вихідний.

«Буревісник» Т — 23 очки, «Факел-ІФНТУНГ» — 21, «АРЕКС-Легкпром» — 14, «МЕГУ-Штурм», «Університет» — по 11, «Буревісник» К-П — 10, «Сокіл-Скляр» — 7.

Група В. «Техуніверситет» (Кіровоград) — «Рятівник» (Черкаси). 1:1. НУДПСУ (Ірпінь) — «Юнга-Морська академія» (Одеса). 1:1. «Меркурій» (Київ) — «ГУЗІДМУ-Спартак» (Запоріжжя). 0:1. МАУП (Київ) — вихідний.

МАУП, «ГУЗІДМУ-Спартак» — по 25, «Рятівник» — 21, «Техуніверситет» — 12, НУДПСУ — 10, «Меркурій» — 4, «Юнга-Морська академія» — 3.

З’їздили недарма

Спортивна гімнастика. Гент (Бельгія). Етап Кубка світу. Чудово виступили тут українські спортовці. Ірина Краснянська і Дарина Згоба посіли перше і друге місця на брусах. Ірина та Дарина були відповідно другою і третьою у фіналі змагань на колоді. Ще одна наша гімнастка, Аліна Козич, показала четвертий результат у вільних вправах і п’ятий в опорному стрибку.

У чоловіків переможцем етапу Кубка світу став Микола Куксенков. Він був найкращий на поперечині. Євгеній Богоносюк відмінно показав себе у вільних вправах (друге місце). Вадим Кувакін в опорному стрибку фінішував третім. Роман Зозуля вийшов до фіналу змагань на брусах та кільцях, двічі показував п’ятий результат.