Зміни до закону «Про вибори народних депутатів» зроблять роботу мас-медіа в ході виборчої кампанії комфортнішою. Про це на вчорашній прес-конференції в РБК-Україна заявив голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова і інформації, народний депутат від БЮТ Андрій ШевЧенко. Відповідні документи напрацював профільний комітет спільно з Інститутом медіа-права і громадською радою з питань свободи слова та інформації.

Так, тривалість безплатного ефіру для презентації політичними партіями своїх передвиборних програм треба скоротити з 60 до 30 хв., а вартість політичної реклами підняти до максимальних розцінок. «Якщо робоча група з розв’язання політичної кризи прийме підготовлені нами зміни, то виборча кампанія-2007 стане комфортнішою для преси», — зазначив парламентарій.

Пропонується також дозволити присутність журналістів у виборчих комісіях впродовж всієї виборчої кампанії і публікацію соцопитувань аж до дня напередодні виборів. Крім того, ініціатори змін до закону про вибори наполягають, щоб передвиборні програми публікувалися тільки в газеті «Голос України», а газету «Урядовий кур’єр» і місцеву пресу пропонують від цього звільнити.