Святкування Дня сім’ї відбудеться в Києві завтра з 12-ї до 18-ї години на Майдані і Хрещатику. У цей час тут працюватимуть дитячі майданчики з надувними атракціонами. А ще діти разом з батьками зможуть помалювати на асфальті, а також сфотографуватися з казковими героями. Бажаючих витратити гроші очікують ярмарки книг та іграшок. А найвидовищнішим обіцяє бути запланований на цей день парад близнюків.

Як повідомляє головне управління у справах сім’ї і молоді Київської міської державної адміністрації, в центрі столиці також відбудеться акція допомоги дітям-сиротам зі збору іграшок та книжок для дитячих будинків. Крім того, на сцені на майдані Незалежності о 13-й годині танцюватимуть пари, що зареєстрували шлюб 13 травня, а о 15-й — міський голова Києва Леонід Черновецький вручить премії самотнім батькам і багатодітним матерям, а також нагородить переможців конкурсу «Сім’я року», серед яких родина спортсменки Лілії Подкопаєвої.

* * *

Львів. Нещодавно Любові Шагаровій, матері 13 дітей і бабусі трьох онуків, присвоєно звання матері-героїні. Родина мешкає в квартирі площею 100 квадратних метрів, котру Любов одержала після народження п’ятої дитини. Старшому її синові Миколі 32 роки, а наймолодшій Юлі виповнилося 10. Бюджет сім’ї невеликий, але діти займаються музикою та спортом і мають навіть певні успіхи.

На знімку: діти виконують музичну композицію для мами.

Фото Володимира ПЕСЛЯКА (з архіву Укрінформу).