Ранкове засідання 8 травня

Після традиційного оголошення представниками депутатських фракцій заяв та пропозицій Голова Верховної Ради Олександр Мороз зазначив, що хоча політична ситуація нині справді складна, проте всі чудово розуміють, що вона створена штучно.

За словами Голови Верховної Ради, підхід залишається попереднім: Конституція в основі всього, закони в основі всього. «Все можна робити: дострокові вибори можна через два місяці проводити завжди, якщо так записано в Конституції, якщо так передбачено в нашому законодавстві», — зазначив О. Мороз. Але, на його думку, компроміс потрібно шукати не з позиції фракції чи коаліції, а з позиції правди і Конституції.

Після цього Верховна Рада розглянула та ухвалила в першому читанні законопроект про внесення змін до статті 6 Закону «Про розмежування земель державної та комунальної власності».

Також у першому читанні Верховна Рада ухвалила законопроект про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру» (стосовно ринкового визначення ціни цукру).

Насамкінець народні депутати ухвалили постанову «Про відзначення 90-ліття від часу заснування Національної академії наук України».