У столиці внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинув народний депутат України Анатолій Антемюк. Аварія сталася близько 01.35 на перехресті проспекту Гагаріна та провулку Карельського. Водій автомобіля «Мерседес-Бенц» Анатолій Антемюк, який рухався в напрямку вулиці Магнітогорської, не впорався з керуванням, наїхав на бордюрний камінь, після чого легковик зіткнувся з електроопорою та перекинувся. Внаслідок цього розпрощалися з життям водій та один пасажир автомобіля «Мерседес». Іншого — з тілесними ушкодженнями — госпіталізовано, повідомляє УНІАН.

***

Верховна Рада України з глибоким сумом сповіщає про трагічну смерть на 28-му році життя народного депутата України, члена Комітету Верховної Ради України у закордонних справах, члена депутатської фракції Партії регіонів у Верховній Раді України АНТЕМЮКА Анатолія Дмитровича та висловлює щире співчуття рідним і близьким покійного.

Голова Верховної Ради України Олександр МОРОЗ,

Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам МАРТИНЮК,

заступник Голови Верховної Ради України Микола ТОМЕНКО,

керівник апарату Верховної Ради України Валентин ЗАЙЧУК.

***

9 травня 2007 р. трагічно загинув народний депутат України п’ятого скликання, молодий політик Анатолій Дмитрович Антемюк.

А. Д. Антемюк народився 31 травня 1979 року в м. Жмеринці Вінницької області. Після закінчення в 2001 році Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича А. Д. Антемюк розпочав успішну підприємницьку діяльність, результатом якої стало утворення нових робочих місць, втілення нових технологій та розбудова інфраструктури Вінницької області. Утворені ним підприємства працюють прибутково, забезпечуючи зміцнення регіональної економіки.

Яскравий організаторський талант А. Д. Антемюка виявився під час заснування благодійного фонду «Довіра», діяльність якого спрямована на утвердження гуманізму і милосердя, надання матеріальної, фінансової, гуманітарної, організаційної та іншої допомоги особам, які її потребують.

А. Д. Антемюк залишиться в пам’яті суспільства як політик та парламентарій нового покоління — він був одним з активних членів партійного осередку Партії регіонів у Вінницькій області, членом Комітету Верховної Ради України у закордонних справах.

За свій короткий життєвий шлях А. Д. Антемюк устиг багато зробити для утвердження ефективної, авторитетної влади на всіх рівнях, забезпечення умов для розвитку дрібного та середнього бізнесу, реформування економіки шляхом прийняття відповідних законів.

Світла пам’ять про народного депутата України Анатолія Дмитровича Антемюка назавжди залишиться у наших серцях.

В. Ф. Янукович, М. Я. Азаров, А. П. Клюєв, В. І. Радченко, В. В. Рибак, В. А. Слаута, Д. В. Табачник, А. В. Толстоухов, Ю. П. Богуцький, Ю. А. Бойко, Ю. О. Гайдаєв, А. І. Головко, А. С. Гриценко, В. Г. Джарти, А. К. Кінах, В. П. Корж, О. В. Лавринович, Ю. Ф. Мельник, С. М. Ніколаєнко, М. М. Папієв, О. П. Попов, М. М. Рудьковський, І. І. Ткаленко, С. Б. Тулуб, В. П. Цушко, Н. І. Шуфрич, А. П. Яценюк, В. Г. Яцуба.

***

У час глибокої скорботи депутатська фракція Партії регіонів у Верховній Раді України висловлює свої співчуття з приводу трагічної смерті народного депутата України, відданого сина Вінниччини і достойного громадянина України

Антемюка Анатолія Дмитровича.

Коли покидають земне життя ті, хто намагався зробити його кращим, хто самовіддано служив землякам, народові України, ця втрата не має виміру.

Залишаються справи, за якими світла пам’ять про високопорядну і високоавторитетну людину, яким був український політик Анатолій Антемюк.

Поділяємо біль втрати з сім’єю, рідними Анатолія Дмитровича, близькими та колегами.

Світла пам’ять про цю прекрасну людину назавжди залишиться з нами.

***

Комітет Верховної Ради України у закордонних справах глибоко сумує з приводу передчасної смерті члена комітету народного депутата України

АНТЕМЮКА Анатолія Дмитровича

і висловлює щире співчуття родині та близьким покійного, поділяючи їх невимовну скорботу і біль гіркої, непоправної втрати.