Навряд чи в Україні знайдеться керівник сільськогосподарського підприємства, котрий довше за Володимира Антоновича Плютинського є чільником одного трудового колективу.

В. Плютинський очолив колгосп імені Ворошилова (пізніше «Зоря») у Рівненській області ще у 1951 році. Тоді у господарстві було 80 корів, 45 свиней. А нині у «Зорі» — понад 4 тисячі голів великої рогатої худоби. І «Зоря» вже не колгосп, а агропромислова корпорація, яка займається і виробництвом, і переробкою, і торгівлею, і будівництвом. Торік кожен гектар тут видав по 50 центнерів зернових, від корови надоєно по 5 тисяч кілограмів молока. Агрокорпорація побудувала для своїх працівників 800 квартир, школу, два дитячих садки, лікарню, Палац культури, школу мистецтв.

А самого Володимира Плютинського за трудовий ентузіазм отримав цілу низку державних нагород і насамперед дві Золоті Зірки Героя Соцпраці, що, як відомо, стало поштовхом до спорудження прижиттєвого бронзового бюста.

Нинішнім приводом згадати про заслуженого працівника сільського господарства України, депутата Верховної Ради УРСР VІІХІ скликань, народного депутата України чотирьох скликань Володимира Плютинського стало його 80-річчя. Одним із перших легендарного аграрія з ювілеєм привітав міністр агропромислового комплексу України Юрій Мельник.

Рівненська область.