Яке це чудове, дивовижне слово справедливість!

Це вість про справдження правдивості наших надій. Надій на гідне життя в Україні, життя по правді, без корупції, брехні, фальсифікації по справедливості.

Справедливість це омріяна українським народом праведність поведінки керівників, яким народ дав право справляти владу.

Справедливість це найвищий закон життя чесних людей, котрі насправді відають (знають), що любити ближнього треба не лише словами, а й справами, вчинками.

Справедливість це те, що можна справдити, тобто перевірити правдою.

Державні органи правопорядку і правосуддя досі ще діють на межі абсурдної формули: «Вам по закону, чи по справедливості?» В результаті маємо несправедливі закони і «законну» несправедливість.

Суспільство справедливості це спільнота громадян, котрі визнають своїм найвищим законом Закон Божий: шануй батька і матір, не вбивай, не крадь, не свідчи неправдою, не бажай чужого, роби іншим таке, яке хочеш, щоб робили тобі...

Справедливість вимагає від влади ведення політики правди, а від владних чиновників бути взірцем праведності.

І якщо нині багато хто сприймає це як фантастику, тоді тим більше ми повинні докладати зусиль для встановлення справедливості.

Справедливість це одна з головних вимог совісті.

Жити по совісті означає жити по справедливості.

Справедливість вимагає від нас постійно боротися за неї. Вона є лише завдяки згуртованості чесних, рішучих людей; і лише там, де вони є. І тому на знаменах БЮТ, що майорять над Україною в дні всенародного піднесення, бачимо гаряче полумяне серце на білосніжному тлі чистих помислів, незаплямованої гідності, шляхетності, відкритості й прозорості намірів.

Справедливість не абстрактне філософське, а чітке конструктивно-технологічне поняття в системі державного управління.

Її необхідно щодня відпрацьовувати патріотичним службовцям державних органів та інституцій в імя правди і винятково в інтересах громадян, усієї нації.

Саме в імя правди і в інтересах всіх громадян уряд-2005 під керівництвом Юлії Тимошенко в складних умовах протидії з боку представників великого капіталу вперше за всі роки незалежності показав приклад справедливого використання владних повноважень. Це був перший уряд, який припинив розкрадання національних ресурсів, ліквідував багато корупційних схем і в півтора разу підняв життєвий рівень народу. У незалежній Україні це був чи не єдиний період справедливого відношення до громадян з боку держави.

І саме після усунення Ю. Тимошенко з посади премєра почалося повернення до корупційних схем, було підписано принизливі газові угоди з Росією, піднято тарифи на комунальні послуги, діяльність уряду було відокремлено від інтересів громадян, почався процес узурпації влади під прикриттям красивих слів про верховенство права і стабільність конституційного ладу.

Справедливість держави забезпечується такою конструкцією державних органів, яка визначається параметрами функціональної моделі держави, підпорядковується пяти правилам системного підходу, враховує вимоги восьми законів існування та розвитку систем і базується на моральній та патріотичній кадровій політиці.

Справедливість держави це заздалегідь усталена і стабільна технологія діяльності державних установ, в яких державні службовці підпорядковуються винятково функціонально зумовленим вимогам захисту національних інтересів України і її громадян.

Справедливість це поняття організаційне. Це свідоме дотримання всіма громадянами суспільства основного правила (і умови) раціональної організації життя: в добре організованій системі працюють методи і факти, в погано організованій характери і припущення.

Нинішня парламентсько-урядова коаліція, створена на основі донецького клану, відчуваючи свій кінець і добре знаючи, яких «чудес» вона встигла наробити впродовж її каденції, волає на всі заставки про те, що єдиною метою БЮТ є захоплення влади. І багато хто вірить цій брехні.

Вірять всупереч фактам. Зокрема соціологічні дослідження засвідчують, що найбільшу підтримку кланова коаліція має саме в тих місцевостях України, де громадяни особливо дошкульно відчувають зубожіння, де найчастіше затримують заробітну плату робітникам найважчих професій, де люди найбільше невдоволені умовами і організацією життя.

Таких знедолених і обманутих людей легше всього купити і привезти до столиці для участі в акціях, які нічого спільного не мають з правдою, справедливістю і впорядкуванням життя за законами совісті.

Отож і ходять вони по столиці, вимахують різноколірними прапорами (серед яких не бракує державних прапорів Росії), рахують отримані гроші за свою незрозумілу «діяльність» і починають усвідомлювати, що це ходіння і вимахування не наближає їх до справедливості...

Людина, сімя, добробут і якість життя найвищі соціальні цінності, забезпечення яких і є завданням БЮТ. Держава для людини, а не людина для держави ось наше гасло і головна умова справедливості.