Державна служба охорони при МВС України до річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні взяла на себе зобовязання безплатно охороняти житло ветеранів війни. Таким подарунком можуть скористатися Герої Радянського Союзу, повні кавалери ордена Слави, нагороджені чотирма і більше медалями «За відвагу».

Водночас ДСО спільно з Радою Організації ветеранів України та Всеукраїнською організацією інвалідів війни і Збройних сил України бере участь у цільових програмах соціального захисту інвалідів війни. Починаючи з квітня, домівки інвалідів ВВВ та їх вдів охоронятимуться на пільгових умовах.

У кожному конкретному випадку застосовується індивідуальний підхід до ситуації комусь з літніх людей потрібна технічна охорона, підключена на пульт централізованого спостереження, інші просять автономну сигналізацію, а хтось практично не виходить з домівки, тож взагалі не бачить необхідності в охороні. Таких людей співробітники служби все одно беруть під свою опіку: залишають їм номер телефону чергової частини, й у разі потреби наряди ДСО з властивою їм оперативністю прийдуть на допомогу.

У ДСО працює безплатна «гаряча лінія», скористатися якою може кожен, хто потребує консультації, пояснення чи допомоги з цього питання.

Телефон «гарячої лінії»: 8-800-502-22-00