Комітет Верховної Ради з питань економічної політики рекомендує парламенту внести зміни до Господарського та Цивільного кодексів України, законів «Про господарські товариства», «Про оренду державного та комунального майна», «Про холдингові компанії в Україні», «Про управління обєктами державної власності» та деяких інших, які спрямовані на усунення суперечностей та узгодження їхніх положень. Зокрема, як повідомляє інформуправління Верховної Ради, у статті 160 Цивільного кодексу України пропонується уточнити сферу контролю наглядової ради акціонерного товариства за діяльністю виконавчого органу, а саме що контроль здійснюється за фінансово-господарською діяльністю цього органу.

Змінами до Закону «Про холдингові компанії в Україні» встановлюється, що засновником холдингових компаній у процесі корпоратизації державних підприємств є Фонд державного майна України. Крім цього, для захисту інтересів держави пропонується доповнити положення цього закону нормою, що державні пакети акцій (частки, паї) та державне майно, передані державою до статутного фонду державної холдингової компанії, не можуть бути відчужені без дозволу Кабінету Міністрів України, стосовно них не можуть бути вчинені дії, наслідком яких може бути відчуження пакетів акцій (часток, паїв) та майна з державної власності. Їх відчуження здійснюється відповідно до законодавства з питань приватизації.

Статтю 11 Закону «Про заставу» передбачено доповнити новою частиною, згідно з якою застава майна державних підприємств, що перебуває в управлінні Фонду державного майна України, здійснюється за його згодою. Закон «Про цінні папери та фондовий ринок» доповнюється положенням, згідно з яким «прості іменні акції, які належать державі у статутному фонді господарської організації, за умови її ефективної роботи, можуть бути конвертовані в привілейовані акції в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України», тим самим усувається неузгодженість із частиною десятою статті 11 Закону «Про управління обєктами державної власності».

Крім цього, змінами до статей 46, 49 та 63 Закону «Про господарські товариства» передбачено законодавчо дозволити входження до складу наглядової ради та ревізійної комісії господарського товариства не лише акціонерам (учасникам) цього товариства, а за рішенням акціонерів (учасників), наприклад, їхнім довіреним особам.