Із давніх часів українці мають гарну традицію: збиратися на віче. Щоб послухати думку кожного, порадитися й ухвалити єдино правильне рішення. Тож назва журналу «Віче», якому днями виповнилося 15 років і який бере початок від нашої незалежності, мабуть, дуже символічна.

Адже саме в цьому часописі надають слово представникам усіх політичних сил та незалежним експертам і фахівцям. А на підставі цих думок, часто-густо діаметрально протилежних, читач має сам сформувати своє ставлення. За таким принципом, каже головний редактор видання Світлана Писаренко, побудована редакційна політика. А втілює її у життя творчий колектив, який складається з непересічних особистостей. Тому під час віншування редакції журналу «Віче» у зв’язку з ювілеєм, окрім теплих слів поздоровлень, були й нагороди. Зокрема, від імені Верховної Ради їх вручив керівник її апарату Валентин Зайчук. Він також передав вітання від Голови Верховної Ради Олександра Мороза.

Багато теплих слів прозвучало і з вуст народних депутатів: Олега Ляшка і Віктора Коржа — від фракції БЮТ, Сергія Кузьменка — від соціалістичної фракції.

Наша газета також приєднується до щирих привітань. Тим паче, що чимала частина колективу «Віча», зокрема і головний редактор, — вихідці з «Голосу України».

Зичимо колективу і загалом журналові творчого довголіття, гострого пера і збалансованої інформації. Щоб ще багато років часопис мав своїх читачів. Адже саме для них працюють журналістські колективи.

На знімку: керівник апарату Верховної Ради України Валентин Зайчук і головний редактор журналу «Віче» Cвітлана Писаренко.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.