Футбол. Кубок УЄФА. 1/2 фіналу. Перші матчі. 26 квітня.

«Еспаньол» (Іспанія) — «Вердер» (Німеччина). 3:0. Барселона. Стадіон «Олімпіко де Монтжюйк». 37 000 глядачів. Голи: Мойсес Уртадо, 20, Пандіані, 50, Коро, 88.

«Осасуна» (Іспанія) — «Севілья» (Іспанія). 1:0. Памплона. Стадіон «Рейно де Навара». 19 800 глядачів. Гол: Сольдадо, 55.

Барселонський клуб «Еспаньол» практично забезпечив собі участь у фіналі Кубка УЄФА , завдавши нищівної поразки «Вердеру», котрий в середині другого тайму залишився в меншості (червону картку одержав воротар бременцев Тім Візі).

На 58-й хвилині Візі збив Рауля Тамудо за межами власного карного майданчика. За це й був справедливо покараний. Щоправда, на той момент господарі вже вели перед — 2:0. Де ла Пенья розіграв кутовий із Франциско Руфете, і останній зробив вивірений навіс на Уртадо, який головою відправив м’яч у сітку.

А після перерви Пандіні скористався передачею де ла Пеньї зі «стандарту». Це був його одинадцятий м’яч у поточному турнірі. Третім у складі господарів відзначився Ферран Коро, котрий завершив стрімку контратаку.

* * *

«Осасуна» здобула мінімальну домашню перемогу над іншим іспанським клубом, знаменитою «Севільєю», чинним володарем Кубка УЄФА. Всього через кілька секунд після того, як Роберто Сольдадо отримав жовту картку, через яку він пропустить матч у відповідь через тиждень, форвард «Осасуни» забив переможного м’яча. Він відгукнувся на навісну передачу Давіда Лопеса зі штрафного і головою надіслав м’яча в сітку воріт. Наприкінці зустрічі ініціативу перехопила «Севілья» і могла відігратися. Спершу росіянин Олександр Кержаков, котрий вийшов на заміну, пробив вище воріт після прострілу Даніела Алвеса. Потім Ф.Кануте вистрілив низом з лінії карного майданчика прямо в голкіпера.

Незважаючи на поразку, андалузці можуть усе ще виправити у повторній зустрічі й зберегти приз, завойований торік.